Min resa hos Lendify fortsätter i stabil anda. Jag investerar 1500 kr per månad hos Lendify och får månadsvis ränta på det jag investerat. I det här inlägget går jag igenom Lindorff och vad det egentligen betyder för Lendify.
Jag har ett samarbete med Lendify men det jag skriver är tänkt att vara en dagbok där jag reflekterar kring mina egna erfarenheter. Det jag skriver här är 100% mina egna åsikter. Skulle inte Lendify passa mig längre kommer jag informera kring detta i kommande inlägg.
Kort om Lendify
Lendify är tjänsten där du själv kan agera bredhängslad bankdirektör och genom deras tjänst låna ut pengar till låntagare. Allt sker via deras webbplattform – snabbt, smidigt, överskådligt och effektivt.
Låntagarna betalar ränta på dina utlånade pengar som du sedan inkasserar, precis som vanliga banklån. Lendify är noga med att betona låntagarnas höga kreditvärdighet, vilket såklart minskar risken att låntagarna inte betalar tillbaka. Helt riskfritt är det givetvis inte, precis som alla andra investeringar.
Lindorff och Lendify
För att stärka säkerheten ytterligare har Lendify ett samarbete med den norska kreditjätten Lindorff. Om exempelvis en konkurs skulle uppstå i Lendify så tar Lindorff över hanteringen av lånen. De likvider som inte är investerade i lån placeras i en storbank som är utanför Lendifys verksamhet.
Det här tycker jag givetvis är superbra och något jag egentligen inte visste om när jag började investera. Om Lendify inte kan fortsätta bedriva sin verksamhet av en eller annan anledning tar Lindorff över – en slags krockkudde skulle man kunna säga.
Lendify – en ny Trustbuddy?
Många är givetvis oroliga att Lendify skulle bli något nytt Trustbuddy som hade en liknande ”peer-to-peer”-lån verksamhet där 44 miljoner kronor försvann och långivarnas förtroende rasade. I fallet med Trustbuddy lånades pengarna ut igen allt eftersom låntagarna amorterade på lånen. Det här visste inte någon annan än Trustbuddy om. På så vis erhöll Trustbuddy extra klirr i kassan.
Jag tror inte att Lendify blir någon ny Trustbuddy, men givetvis är det svår att se in i framtiden. Jag lyckats få väldigt fin kontakt med vissa personer som arbetar hos Lendify och genom denna kontakt (som nu pågått rätt länge) fått ett väldigt bra intryck. Säkerhetslinor som Lindorff ger också en ökad trygghet enligt mig.
Avtalet med Lindorff är ett sätt att undanröja eventuella tveksamheter som låntagare och långivare kan ha om plattformen,” säger Erika Eliasson, IR-ansvarig hos Lendify.
Jag vill fortsätta med mitt projekt och investerar löpande 1500 kr hos Lendify varje månad. Ger jag det bara tid kommer den ränta jag får tillbaka månadsvis kunna täcka upp stora delar av mina kostnader, vilket såklart är en morot för många. Den ränta du får kan du direkt plocka ut via en direktöverföring eller välja att återinvestera (rekommenderas varmt).
Är du sugen på att starta upp ditt sparande kan jag rekommendera det här inlägget där jag pratar om skillnaden mellan Autoinvestkonto och ett Manuellt konto och hur du kommer igång.
Inbjudningslänk
Till dig som är intresserad av att starta igång ditt sparande kan jag rekommendera min länk Lendify.se/ktm. Använder du den länken får du automatiskt 500 kr då du investerat 10.000 kr i lån. Det är alltså bara där en direktavkastning på 5% 🙂
Lycka till!
Ta en titt på savelend.se
Konsumentlån, företagslån samt fakturor. Sålt hela min lendify portfölj och kör endast savelend för egen del.
Inte alls samma glättiga och höga svansföring som lendify.
Hej P!
Alltid kul med nia och spännande tjänster som man inte hört talas om. Lovar att ta mig en titt 🙂
Hej !
Hur är det med dolda/övriga avgifter? Kan man se någon slags transaktionshistorik och räkna ut totala vinsten?