Med 2018 i backspegeln så kan jag kora årets utdelare. Priset går faktiskt till Tessin som ”delade ut” en rejäl slant under det gångna året. Hur mycket det blev och vad jag tror framöver får du läsa i det här inlägget.

Observera Tessin

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Titeln ’Årets utdelare’

Den här titeln är egentligen rätt simpel och vinnaren blir det bolag som givit mest utdelning under året. Hit räknas också alternativa investeringar som Tessin, Lendify och Kameo (som också ger en form av direktavkastning, ränta).

Vinnaren bland mina börsnoterade bolag blev Axfood som delade ut +959 kr totalt under 2019. En fin summa, helt klart.

Dock måste jag säga att Tessin sopade banan med alla börsnoterade bolag. Räntan från mina investeringar blev nämligen inte mindre än +5770 kr.

Däremot måste vi tänka på att skatt tillkommer på 30%. Detta kommer automatiskt på din deklaration men jag brukar lägga undan pengar så jag kan betala den restskatt som kommer.

Trots skatten så vinner Tessin då det blir 4039 kr efter betald skatt.

 

En skev jämförelse

Självklart vill jag passa på att uttrycka briserna i mitt resonemang. Som ni vet är det ju totalavkastningen som är den viktiga (d.v.s. utdelning + kursavkastning).

När det kommer till Tessin får du givetvis ingen sådan kursavkastning. I stället får du en högre direktavkastning. Den här avkastningen är hög, men den är inte oroväckande hög.

Givetvis borde vi kika på totalavkastningen för att kora en riktig vinnare, men den här jämförelsen tar bara i hänsyn den rena utdelningen som jag erhållit från bolagen.

Personligen tycker jag att det är roligt att ha en liten portfölj som jobbar från sidlinjen. Jag ser redan nu hur avkastningen varje år blir högre och högre och hur jag kan investera i flera projekt parallellt.

Kontinuerligt kassaflöde

Det projekt som jag investerat i är Bostäder nära Gotlands regemente.

Just det här projektet är det första jag gått in i med längre löptid än ett år, nämligen 14-24 månader. Avkastningen som presenteras är årlig avkastning och därigenom har jag fler utbetalningar att vänta innan den investerade summan slutligen förs tillbaka till mig.

Jag förstår att många som är till åren väljer att sätta sina pengar i rullning hos Tessin. Med olika projekt spritt över året kan du få en väldigt fin pengamaskin med god direktavkastning (självklart inte riskfri) som förgyller tillvaron.

Som vanligt gäller det att du sätter dig in i de projekt du vill investera i och fundera över vilken risk du vill ta i förhållande till avkastningen. Fundera över ledningen samt vad du själv tror är potentialen för projekten. 

KTM är fortfarande en nöjd investerare hos Tessin 🙂

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x