I det här inlägget redovisar jag mitt största köp under veckan. Har haft förvånansvärt mycket likvider kvar och som ni alla vet är det ny lön som trillar in mot slutet av nästa vecka.

Veckans största köp blev helt klart finska Sampo. Kursen har gått ner ytterligare sedan jag senaste köpte men än så länge finns det inget tvivel på min tanke att bolaget kommer leverera på lång sikt.

Det enda som är lite tråkigt är givetvis svenska kronans utveckling mot Euron som används i Finland. Å andra sidan har jag sagt till mig själv att jag inte ska bry mig ett dugg om vart våra valutor står för tillfället. 

Det blev en liten större köpsumma denna gång. Nästan 4000 kr vid ett och samma tillfälle.

j

Notera

Oftast väljer jag att köpa för en större summa när jag handlar utländska aktier p.g.a. det utländska courtage och valutaväxlingen

Förra veckan skrev jag om hur intressant jag tycker att Sampo faktiskt är. Att kursen rör sig neråt i den här stabila utdelaren bekymrar mig inte för tillfället.

I övrigt har jag under veckan köpt mer i investmentbolaget Kinnevik som idag handlas till en rabatt på drygt 14%. Dock ska gudarna komma ihåg att rabatten här var 21% för inte allt för länge sedan.

Jag handlade också i fastighetsbolaget Diös. Mest för att det var ett tag sedan jag fyllde på där men också för att kursen kommit ner till under 70 kr.

Utöver det fortsätter jag att handla Holmen som jag tycker är fortsatt attraktivt.

Vad gjorde ni för intressanta transaktioner i veckan? 🙂

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x