Det kommer tillfällen då jag som investerare verkligen känner att ett läge är gyllene. Samtidigt kan jag tveka vid dessa tillfällen och kanske inte gå in med all min potential. Du är säker, men vill ändå inte våga tro fullt ut på dig själv. Så blev det i alla fall för mig senast.

För ett antal dagar sedan skrev jag att jag var sugen på att gå in i Digital Realty. REIT:en som pysslar med Datacenter och som nu höjt utdelningen 14 år i rad. Sagt och gjort köpte jag då priset såg attraktivt ut, men nu i efterhand hade jag gärna köpt mer.

Som ni ser i bilden ovan så dröjde det däremot inte länge förrän aktiepriset steg med 8% sedan jag köpte. Det är givetvis tråkigt då jag gärna hade passat på att fylla på lite extra vid den lägre nivån. Jag säger inte att priset nu är för högt, men det var definitivt mer attraktivt när jag skrev om bolaget sist.

När jag handlar utländska aktier blir det oftast för lite större summor p.g.a. courtaget men här handlade jag enbart för ca 3000 kr. Med en direktavkastning på 3,61% så blir det ändå 108 kr per år som sprids mellan 4 tillfällen då bolaget delar ut kvartalsvis. Dessutom har man sedan 2005 höjt utdelningen med i genomsnitt 12% årligen.

Digital Realty utdelning

Digital Realty Utdelningshistorik sedan 2005

 

Det här är inte första gången jag tvivlat på mig själv och egentligen skulle köpt mer. Nyligen rapporterade Axfood och själv tyckte jag att marknaden reagerade på tok för kraftigt. Jag köpte, men nu i efterhand skulle jag fyllt på rejält.

På något vis vill jag försöka kapsla in den här känslan och ta fram den när väl jag ser ett uppenbart läge nästa gång. Marknaden är expert på överreagera, både upp och ned, och det tycker jag att man ska utnyttja.

Har ni nyligen varit med om ett tillfälle då ni borde litat lite mer på er själva och köpt mer, men att ni inte riktigt trott på er själva?

Ha en riktigt fin helg förresten! 🙂 Må utdelningarna vara med er.

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x