Igår när USA börsen öppnade kl 14:30 så gjorde jag lite omfördelningar i min utländska portfölj. Som vanligt är det alltid svårt att sälja aktier i kära bolag, men i det här inlägget förklarar jag hur jag tänker.

 

Realty Income

Är en amerikansk REIT som har utdelning varje månad. Bolaget har höjt utdelningen 84 kvartal i rad och direktavkastningen ligger på 4,14%.

Vill du veta mer om hur jag får information om utdelningen av utländska bolag kan du kika här.

Mer om det här bolaget kan du läsa här.

 

Boston Pizza

Är också en månadsutdelare som idag omfattar ca 390 restauranger i Kanada. Här är direktavkastningen 8,78% men samtidigt är utdelningshöjningarna desto mer sällsynta och egentligen har utdelningen varit samma lika sedan starten av 2016.

Det här bolaget har haft motvind på senare tid och marknaden har prisat in detta i aktiekursen. Varför bolaget har problem och hur jag tänker kan du läsa i det här inlägget.

 

Affären

Jag valde att sälja av en del av Realty då kursen stigit väldigt mycket på sista tiden. REIT’s i överlag har gått riktigt bra och det beror nog på skiftningen i marknadsläge och att investerare nu söker sig till pålitligare utdelningsbolag.

För mig har Realty Income varit bland mitt största innehav nu när kursen stigit, och då passade jag på att möblera om lite.

Värt att tänka på är att Boston pizza även efter den här skiftningen väger hälften så mycket i min portfölj mot Realty Income. Och det tycker jag ändå känns helt okej.

Det roligaste är att jag har slutat få frågor kring Realty Income och mer om Boston Pizza nu. Om du kikar på grafen ovan hade ju Realty en rätt tuff period kursmässigt innan årsskiftet 2018. Nu är det snarare Boston som fått ta över den rollen och med det blir oron större där.

Och nej, jag är inte särskilt orolig kring Boston Pizzas framtida utsikter 🙂

Äger ni något av dessa bolag eller har funderat på att ta in någon annan månadsutdelare?

Trevlig helg på dig där ute!

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x