En sak som kännetecknar mig är att jag säger att jag ska köpa något men att den tanken ibland försvinner ut i tomma intet. Oftast har jag gjort rätt i att trotsa marknadens reaktioner och denna gång var inget undantag.

En annan sak som kännetecknar mig är att jag säger att jag ska springa en mil, men oftast vänder efter 5 kilometer 🤣 Kanske någon annan känner igen sig.

 

Prudential och Evergrande

Vi går tillbaka till det jag skrev den 21: september:

Den 21:a september bottnade Prudential på 97,9 USD. Sedan dess har vägen uppåt varit brant och handlas nu i 107,5. Skillnaden i direktavkastning är från 4,2% till 4,7%, så ingen gigantisk skillnad. Men vad är det vi säger… allt för att sänka din YoC*

YoC = Yield on Cost, eller det snitt i direktavkastning som du köpt aktier för. 

Som du ser i bilden till inlägget handlade jag dagen efter men då hade aktien redan stigit rätt kraftigt. Ibland får man passa på och lita på sin magkänsla för att köpa dippen. Bättre det än att låta dippen ligga orörd antar jag…

Handla Dipmix Fresh Island, 24 g från OLW online på Mathem

 

Försäkringsbolaget Prudential har viss verksamhet kopplat mot Evergrande och självklart ökade säljtrycket här när det skakade för Kinas näst största fastighetsbolag. När nyheter likt dessa slår marknaden så glömmer många bort att antalet aktier du äger inte kommer förändras utan bara priset på dessa. Många tänker att du förlorar pengar när aktier går ner men i teorin är det först då du säljer som du förlorat något.

Jag skriver det här för att påminna mig själv vad jag ska göra nästa gång shit hits the fan. Jag har påmint mig själv i över 5 år så visst borde jag lärt mig något 🙄

Just nu känns detta som ett rätt klockrent köp för mig och PRU har ökat stadigt i min portfölj. Under de senaste 3 åren har utdelningen vuxit med 9,7% årligen och de senaste 5 åren är den siffran 10,2%. Utdelningsandelen är dessutom otroligt låg på enbart 34%.

Under året har PRU presterat väldigt bra och stigit med 37,5%. Det är ungefär 4-5 gånger högre än andra aktier inom livförsäkring.

Läs gärna min fulla analys om bolaget men läs även andra analyser så att du inte bara köper för att jag gör det.

Prudential Financial (PRU) – utdelning och försäkring

 

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x