2 enkla börsdagar står nu kvar av 2018 som verkligen slutat allt annat än lugnt. Nu när det är dags att knyta ihop säcken så väljer jag att fylla på lite extra godingar i min utdelningsportfölj.

Som vanligt vill jag påpeka att aldrig se det jag skriver som köp- eller säljrekommendation. Gör alltid din egen analys innan eventuell handel.

Axfoods aktiekurs har tappat ca 18% sedan toppen, utan att några dramatiska nyheter publicerats enligt mig. Senaste rapporten var god, trots att man haft lite problem med värmen.

Just dagligvaruhandel sägs ju inte vara cykliskt och därigenom inte påverkas av en lågkonjunktur särskilt mycket. Alla behöver vi mat trots hög- eller lågkonjunktur och gärna vill vi handla billig mat från exempelvis Willys som ingår i Axfood.

Det jag gillar med Axfood är den pålitliga utdelning som bolaget visats historiskt. Ska vi gå på historik borde det inte vara omöjligt att bolaget höjer utdelningen nu nästa år. Axfood har haft en positiv utdelningstrend sedan 2009. Direktavkastningen ligger nu på 4,58%. En klar favorit i min portfölj.

Klas Balkow, vd Axfood

Tråkigt men sant. Investmentbolaget Investor tycker jag är en gyllene kandidat när det kommer till mellandagsrean.

Substansvärdet är idag 550 kr/aktie (källa: ibindex) och då kursen idag (innan börsöppning) står i 375 kr innebär det en rabatt på 25%. Det 5-åriga snittet på rabatten i Investor är ca 18%.

Investor är det största bolaget i min portfölj, mätt till portföljvärde.

Investors utdelning sedan 1975

Kindred har kanske inte gått som på moln sedan jag först köpte in mig i bolaget. Bland spelbolagen så är Kindred det jag gillar allra mest då man fortsätter visa fina tillväxtsiffror samt är ett av de mest diversifierade bolagen inom kategorin enligt mig.

Man har haft en genomsnittlig organisk utdelningstillväxt på drygt 40% de senaste 7 åren och det ska bli spännande att se vad utdelningen blir nu när man presenterar sin årsrapport för 2018.

Sist jag handlade JnJ så fick jag rätt mycket skit och det lär jag väl få nu igen. Rapporten från Reuters slog hårt mot aktien och priset har droppat från $145 / aktie till $123 / aktie.

Senaste rapporten vi fick var att Indien beordrat JnJ att stoppa tillverkningen av barnpudret i 2 av Indiens fabriker tills dess att testresultaten visar att det är fritt från asbest.

”All talc in India fully meets the regulatory standards,” svarade Johnson & Johnson

Jag är lite för att köpa när alla andra är oroliga medan jag är lite mer försiktig att köpa när alla andra är giriga.

Vill du läsa mer om Jnj som utdelningsbolag rekommenderar jag den här artikeln som är en av mina mest lästa på bloggen:

Kommer ni att handla något nu under mellandagarna?

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x