God morgon på er! …eller god förmiddag beroende på hur ni ser på det 🙂

Målbild: 118 627 / 1 000 00 kr

Tillgängligt för köp efter veckan: 8 726 kr


Vecka 46 är nu över och mörkret börjar göra sig mer och mer till känna. Efter att ha börjat inta D-vitamin som en start på varje dag känner jag däremot mig betydligt piggare om dagarna än året innan. Om det beror på vitaminerna låter jag vara osagt.

Sambo Ktm var i veckan inne och kollade efter resor till något soligt resmål. Tror hon börjar bli sugen på att styra kosan bort från mörkret. Kan säga som så att jag inte är den som skulle tacka nej till att ta en öl vid en pool just nu. Alla resor kostar däremot pengar. Pengar gör inte folk lyckligare sägs det…men om man gillar utlandsresor ser jag pengar som en förutsättning att bli snäppet lyckligare.

Veckans mest lästa inlägg var när jag skrev om min dåliga lönehöjning som jag fått för att ha snurrat i ekorrhjulet ett helt år. Inlägget hittar du här.

Köp

Blev trots allt en hel del köp i veckan, även fast börsen tickat på uppåt.  Tycker för närvarande att det helt klart är mest köppotential i Castellum och Axfood (utifrån de bolag jag har såklart). Vill också öka på mina andelar preffar för stabilare utdelning under året. Kommer så småningom skriva ett separerat inlägg om min syn på preffar.

screenshot_5

Sälj

Gjorde faktiskt ett sälj av hela mitt innehav av SKF. Det kan ni läsa om här.

Poddar jag lyssnat på

25 minuter intervjuar Barista där vi har möjlighet att köpa in oss i kaffe-branschen. Mina tankar hittar du här

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/292906938″ params=”color=ff7700&show_artwork=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Prata pengar snackar småbolag. Gjorde en summering av veckans avsnitt

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/292954374″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Börspodden snackar läget efter valet och ger tips om vad man ska köpa

Intressant från bloggvärlden

Framtidsmaskinen förklarar att en stor inkomst inte behöver bidra till att man blir ekonomiskt oberoende snabbare. Läs mer här.

Miljonär innan 30 – Ska man välja hög direktavkastning eller fokusera på utdelningstillväxt?

Petrusko –  ska man vara rädd för den högt värderade dollarn?

Pengaregnet har spytt 🙂

Utdelningsstugan gjorde en film om att leva på utdelningar


 

Hoppas att ni haft en fantastisk vecka och att ni är taggade inför en ny måndag, för det är inte jag 😛

Vill passa på att tacka för alla som har tagit sig till och kommenterat på bloggen. Blir glad av att se det och det fyller mig med mer motivation att fortsätta med det jag gör!

Nästa vecka tar vi ett nytt stort steg på resan mot miljonen!

0
Kommentera gärna :)x
()
x