Kaffe är ju sjukligt gott! Har nog tagit min morgondos av kaffe så länge jag kan minnas, men undantag av några tillfällen då jag helt enkelt inte haft tillgång till denna folkkära dryck. Någon gång har jag testat på att sluta, helt utan anledning, för att nån vecka efteråt trilla tillbaka in i samma mönster. Dricker väl ca 3-5 koppar varje dag, vilket man kanske kan se som en överdos. Idag känns det fel att sätta sig vid datorn och börja knappra utan en kopp bredvid sig.

Hur som helst så tror jag på kaffe som produkt. Folk har druckit kaffe i alla tider och kommer nog fortsätta att göra så, tills någon forskning kommer ut som tyder på farliga effekter av intagandet. I dagsläget känner jag däremot inte till någon allvarlig påföljd av att dricka kaffe, bara man tar det i lämplig mängd.

I senaste avsnittet av 25 minuter fick vi en härlig genomgång av Björn Almér om företaget Barista där Björn är VD. Vi fick veta att bolaget kämpat i motvind tidigare men att det nu börjar ta riktigt fart i seglen så man försökt optimera bort dåligt lönsamma caféer runt om. Caféer liksom kaffe är nog också något som kommer fortsätta vara populärt. Trots digitaliseringen kommer folk vilka socialisera sig och mötas upp öga mot öga.

Nu verkar företaget göra en sorts nyemission och man kan via Pepins teckna på sig andelar inför denna. Länk till Pepins och Barista hittar du här. Tycker själv att konceptet verkar riktigt spännande och tror på deras nya idéer och investeringsmål. Besparingar är som sagt gjorda och fina caféer väntas öppnas med hjälp av nyemissionen. Har aldrig tidigare varit med på en nyemission så det vore kanske väl passande nu då det faktiskt är min favoritdryck kaffe som står och knackar på dörren. Minimiinsatsen är dessutom enbart 500 kr, vilket känns lågt och bra.

screenshot_2

Tycker om idén att 10% av vinsten som ett café gör går direkt tillbaka till just det caféet. Personalen känner sig då mer delaktiga i att driva företaget och verksamheten framåt och det här tror jag är något som många andra bolag borde ta lärdom av.

Som sagt, funderar fortfarande 🙂

Trevlig fredag på er alla!

0
Kommentera gärna :)x
()
x