Idag blev det att sälja av ett gammalt innehav, nämligen SFK. Faktum är att det faktiskt var ett av de första bolagen jag valde att köpa. Det var på den här tiden när jag köpte för en helt galen courtage-klass och mina analyser mest grundade sig på vad Avanzas Placera skrev. Mer om det kan du läsa här. På den tiden kikade jag nog mest på aktiers nuvarande direktavkastning och valde min portfölj utifrån den.

Inget ont om SKF. Det är säkert ett fint och välskött bolag, men problemet är att jag egentligen inte kan något alls om verksamheten, mer än att de levererar lösningar och tjänster inom kullager och tätningar. Vem är VD:n? Hur ser ledningen i övrigt ut? Vad tror jag om marknaden? Ja, det är då inte frågor som jag kan svara på i alla fall. Tittar vi på utdelningarna har dessa faktiskt inte varit helt fel även om kursen gått som en berg-och-dalbana senare åren:

screenshot_4screenshot_2

Insåg att det var värt att fatta ett beslut när jag lyssnade på senaste avsnittet av PrataPengar. Där sas det att man helst i alla lägen ska kunna argumentera varför man äger ett bolag. Tror nog nästan att en åsna skulle kunna argumentera bättre än mig i det här läget. Som ni redan vet så har jag ju redan rätt många bolag i min portfölj och nu när faktiskt avkastningen står på + (trots mitt initialt dyra köp) så tänkte jag att det var ett bra läge.

screenshot_1

Problemet är väl också att man aldrig hör eller läser om någon som äger bolaget, så kunskapen blir rätt begränsad. Så jag tog idag hand med SKF och tackade för min tid. + 1600 kr att köpa något annat roligt för med andra ord. I dagsläget lutar det mest åt att öka på ytterligare i Castellum faktiskt.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x