Då var årets revision av lönen klar och jag har fått resultatet! Förra året blev inte direkt något mega-lyft och i år blev det ännu värre sammanfattningsvis. Ständigt hör man folk runtom som får tusenlappar extra i lön, medan man själv knappt får tillräckligt för att täcka inflationen. Att vi lever i en högkonjunktur gör väl inte saken bättre…

Årets löneökning blev bara några hundralappar. Det värsta av allt var väl att man fick följande kommentar:

”Du gör ett riktigt bra jobb, är positiv i din omgivning och utvecklas ständigt. Du kommer att växa in i jobbet rejält framöver och vi är glada att ha dig här. Dock är den andel som sektionen i år fått för att nyttja till löneökningar väldigt sparsam så vi kan inte ge dig mer än såhär. Du ligger redan väldigt bra i lön!”

Ursäkta om jag säger det men det där är ren bullshit. Tittar vi på ingångslönen i mitt yrke så är genomsnittet bra mycket högre. Har under åren fått ta på mig nya roller och nytt ansvar utan att få någon större del av kakan. Sedan just det här att jag gjort ett bra jobb men att yttre omständigheter inte tillåter mer. Hade jag så sålt våra produkter till kungen själv så hade jag inte fått ett nickel som tack!

Nu vet jag vad ni tänker. ”Oj så otacksam han är. Ktm ska vara glad att han inte får en lönesänkning eller åtminstone vara glad att han har ett jobb!”. Håller till viss del med er om det. Frågan jag ställer mig är bara varför man ska harva på i samma hjulspår år efter år. Kanske är värt att testa något nytt för att kunna löneförhandla. Kanske är det så att gräset är grönare på andra sidan? Ja, gör vi inga förändringar får vi omöjligt veta.

Kommer nog inte att byta jobb direkt i alla fall. Problemet är väl att man blir mer och mer bekväm ju fler år som går och valet att börja med något nytt och ta klivet över till något annat kanske blir svårare och svårare.


Gratis bilder finns på https://pixabay.com/

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x