Vecka 45 är avklarad och portföljen samt mitt miljonmål tuffar på riktigt bra. I veckorapporterna beskriver jag vad jag köpt samt lyfter fram läsvärda blogginlägg under veckan. Nu vill jag dessutom köra på ett nytt koncept som kallas för ”veckans kluring”, så får vi se om det håller i sig.

Portföljutveckling

Under veckan har portföljen vänt uppåt igen. Rätt intressant, med tanke på att SIX Return Index (genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelning) backat under veckan.

Den stora anledningen är att min utländska portfölj dragit rejält och att jag tittar på både min svenska och utländska del som en helhet. Där är det Johnson & Johnson samt Walt Disney som dragit mest.

En fundering jag haft är att sälja av en liten del Disney nu när kursen gått upp. Inte för att kursuppgången på något vis skulle vara en överreaktion, det händer mycket i Disney med streamingtjänster etc. och det vill marknaden värdera. Snarare är det så att Disney väger rätt tungt i portföljen och jag ser bättre köplägen på hemmaplan.

Utdelningar

I veckan delade Akelius Residential Pref ut pengar och det blev en hygglig slant på 235 kr. Det bästa är att jag får utdelning 4 gånger per år från den preffen. Tillsammans med 2 andra preferensaktier så får jag utdelning varje månad.

Nu på måndag handlas H&M utan rätt till utdelning (x-dag). Det kommer bli en stabil slant att återinvestera i något trevlig.

Aktieköp

I veckan har det blivit rätt knapert med aktieköp. Har dock fått in lite godbitar som jag tycker känns köpvärt:

Bolag Antal
Latour B 9
Latour B 5
Intrum 2
Kinnevik B 2
   

 

Sammanlagt har jag ca 12.000 kr att handla för nu under november. På hemmaplan just nu känns Handelsbanken som något jag skulle vilja fokusera på framöver. Jag har tidigare skrivit om Handelsbanken som utdelningsbolag och detta är en stabil kärna i portföljen.

Veckans kluring

Är det någon av er som kan förklara hur tusan det här går till? :O För jag har ingen aning!

Veckans Twittrare

Det är lite jobbigt att Chansar mest aldrig fått tituleringen som veckans Twittrare. Chansar Mest var ju egentligen den blogg som jag själv började läsa under den tid då jag var intresserad av att kicka igång min egna resa.

Med drygt 10 miljoner i portföljvärde så skulle man kunna tro att Chansar Mest lever ett snålt liv som farbror Joakim, men så är inte fallet. Via CMs Tweets så får vi se mycket vad livets goda kan ha att erbjuda och det behöver inte alltid vara av den billigaste sorten.

Följ Chansar Mest så får ni ett intressant perspektiv på vad ditt sparande faktiskt kan komma att resultera i. 

Veckans Citat

{

”Behind every stock is a company. Find out what it’s doing.”

-Peter Lynch

Det här är ett enkelt men ack så minnesvärt citat. När jag köper aktier så är det ju bolaget jag vill äga och det är därför som jag själv lägger ner mest fokus på att kika på själva bolaget och hur det kan utvecklas framåt, snarare än att fokusera allt för mycket på aktiens pris.

Läsvärt från andra bloggar

10årsplanen – är en relativt ny men otroligt ambitiös bloggare som jag börjat hjälpa lite via mail. Tycker att inläggen är väldigt läsvärda och i det här inlägget förklarar 10årsplanen hur livet kan komma mellan ens sparande.

Rika tillsammans – har recenserat Kavastus utbildning om hur man slår börsen. Skrev tidigare i veckan ett inlägg om att DI givit utbildningen bottenbetyg.

Z2036 – har skrivit ett inlägg om Aktiva fonder vs Passiva fonder. Jag äger inga aktiva fonder men har en passiv som heter XACT Sverige som är en börshandlad fond som ger utdelning.

Aktiepappa – skrev ett intressant inlägg om Better Globe igen. Vet att många varit negativa till Better Globe och ifrågasatt verksamheten.

Sparaklokt – redogör för sin utdelningsportfölj. Investor är helt klart min favorit bland investmentbolagen.

Frihetsmaskinen – skriver om att klara sig på lite pengar. ”Mitt mål är att uppnå 9200kr i utdelningar varje månad för det är så mycket jag anser mig behöva för att betala mina räkningar och leva ett bra och roligt liv.”

Petrusko – skriver om Sampo som utdelningsbolag. Spännande alternativ om du vill sprida dina innehav i olika valutor då bolaget handlas på finska börsen. Tänk på att ha dessa i en KF.

Slimis – skriver om ett spännande case på andra sidan atlanten.

Avslutning

Jag skulle vilja önska er en mycket fin söndag och kalasbra vecka här framöver. Ikväll blir det nog att släppa på plånboken lite och beställa pizza för att hedra latheten. Det får mig att tänka på ett gammalt Hassan-avsnitt som jag tycker är så galet bra! Här kopplas 2 olika pizzerior samman på 2 olika linjer och ja, ni får ju höra hur det låter…

 

– HAWAII!

– Det där är en pizzeria…

😀

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x