Det här blir min 67:e veckorapport i ordningen och här går jag igenom hur veckan sett ut, vilka utdelningar som trillat in samt lite annat smått och gott som kan vara värt att veta.

 

Att bli miljonär är nog inte svårt

I augusti för ett år sedan hade jag 340.000 kr i totalt portföljvärde inklusive Lendify och Tessin. Idag har jag nästan dubblat den summan, givetvis med hjälp av en stark börs, men ändå. Betyder det att jag har närmare miljonen när vi står här om ett år? Ja, kanske.

En sak är i alla fall solklar. ”Att bli miljonär” lät både mycket mer häpnadsväckande och svårare att förverkliga innan jag faktiskt körde igång med mina investeringar på börsen. Min syn var att du skulle starta upp en sjukt framgångsrik firma, utveckla Minecraft eller helt enkelt vinna på triss eller Postkodmiljonären för att bli miljonär.

En av de första aktieböckerna jag läste var ”Såhär kan alla svenskar bli miljonärer” med Per H Börjesson. I boken talas det mycket om att alla kan bli rika och miljonärer på aktier, bara man inte har bråttom och jag minns att jag aldrig någonsin skulle kunna vara så lätt som det i boken beskrevs. Nu ett par år senare inser jag hur lätt det faktiskt är att bygga en rikedom på börsen… bara man inte har bråttom.

Du får hemskt gärna skriva en kommentar om hur det går med din egna resa. Har du precis satt igång eller har du redan uppnått miljonen och är på väg mot nästa?

Portföljutveckling

Portföljen fortsätter ticka uppåt och det varma börsklimatet vi haft under sommaren ser nu ut att föras över även in på höstkanten.

Trots att många nu anser att börsen just nu är dyr så tycker jag att du ska ägna någon minut till att läsa mitt senaste inlägg där jag reflekterar kring detta:

Nu är toppen för 2018 nådd

Utdelningar

I veckan blev det enbart utdelning från Novo Nordisk. 140 kr blev det efter avdragen källskatt. Precis efter utdelningen valde jag att sälja Novo Nordisk med en riktigt fin avkastning sedan jag köpte in mig där. Ska jag vara ärlig mot er så har jag reda ångrat att jag sålde, men det får jag leva med antar jag.

Nu är det bara utdelningen från Starbucks jag väntar på, sedan är augusti fulländat. September ser finare ut rent utdelningsmässigt.

GIF:en ovan föreställer mig i nästa liv, om jag nu blir en hund d.v.s. Jag kommer nog köra utdelningsinvestering även då och räkna sedlar.

Aktieköp

Här är de köp jag gjort under veckan. Det är rätt så få men jag har tänkt att ha lite krut kvar nu vid valet den 9:e september. Självklart påstår många att det är lite som skulle kunna påverka börsen, men det trodde man inför Brexit och USA:s presidentval också. I bägge dessa lägen har jag haft lite extra att köpa för, vilket lönat sig.

Veckans Twittrare

Varje vecka ser jag till att utnämna en ny stjärntwittrare som jag tror kan bringa extra värde till er vardag och inspirera er med ny aktiekunskap. Den här veckan har jag en relativt ny bloggare vid namn Ecorren som veckans twittrare.

Ecorren får den här utmärkelsen då gnagaren har en väldigt intressant blogg med rejält läsvärda artiklar. Senast gjordes exempelvis en riktigt bra intervju med allas vår Investeraren som driver min absoluta favoritpodd.

Stort grattis!

Veckans Citat

{

”Om du fick behålla lönen utan att gå till jobbet. Skulle du då fortsätta tillbringa 8 timmar om dagen plus restid på just det du jobbar med idag?”

-Miljonär innan 30, i hans nya bok ”Den enkla vägen till ekonomisk frihet”

Läsvärt från andra bloggar

Assetsa – kikar på om du blir rikare om du börjar jobba direkt efter gymnasiet

Utdelningsseglaren – har gjort sitt allra första uttag från portföljen. Vilken nytta har en portfölj om man inte kan leva för pengarna egentligen?

Petrusko – har skrivit om Avanzas nya globalfond som faktiskt är världens just nu billigaste globalfond. Jag kommer inte investera i den.

Utdelningsstudenten – visar upp Visas (haha) utdelningshistorik. Jag gillar sådana inlägg 🙂

Investera-pengar – pratar om dubbelskatten som uppstår med skatt på kapital och hur sjukt det är att man kan säga att det är ”rabatt” på denna.

Frihetsmaskinen – skriver om en viktig sak, nämligen att separera sin privata ekonomi från portföljen.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

25
0
Kommentera gärna :)x
()
x