De absolut vanligaste frågorna jag får i min mailkorg just nu handlar om lägen då det är bäst att börja investera. Det kanske helt enkelt är för dyrt att börja just nu? Ska man vänta tills nästa stora sättning?

Många tror jag är oroliga kring att sätta in pengar i arbete på aktiemarknaden och sedan se dessa försvinna (det är ju rätt självklart). Man vill helt enkelt välja ett bättre läge. Därför är det vanligt att jag får frågan om vi nu ”är på toppen”.

Som vanligt svarar jag att det är omöjligt att säga men ger ändå rådet att faktiskt börja investera. Jag minns som om det vore igår hur jag själv satt och funderade på detta – fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Trots det tog jag ändå förnuftet till fånga och började sätta in lite slantar på börsen. Det började med 500 kr i månaden. Detta växte sedan till 1500 kr i månaden, innan jag till slut tog beslutet att sätta över allt det jag hade kvar efter månadens konsumtion till sparandet. Det blev väl då ca 10.000 kr i månaden.

Bilden här nere visar ett av mina första köp, fonden AvanzaZero, och hur otroligt bra jag var på att time:a börsens topp.

 

Trots att jag satte ner mina första sparade kronor på den absoluta toppen så fortsatte jag månadssparande och sköt in kapital i fonden kontinuerligt. När jag sedan sålde alla fonder så hade jag ändå fått rätt god avkastningen på mitt sparande.

Sensmoralen i det här inlägget är att aldrig vänta. Vi vet att det historiskt sett enbart skett stora börskrascher 2 gånger per 100 år och att då vänta kan innebära att du måste vänta livet ut.

Gör som jag och månadsspara det du kan i börsen redan idag. Allt sparande är bra sparande och ”varje krona är början på en ny miljon”

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x