Vecka 24 har helt klart varit en vecka med blandade känslor. Veckan startade med att jag fick galna nyheter kring att någon använt mitt Facebook konto till att annonser för över 60.000 kr i mitt namn. En väldigt obehaglig upplevelse, minst sagt.

Här kan du läsa hela inlägget kring händelsen

Den här historien slutade dock lyckligt då jag blev väl bemött av Facebooks support som bekräftat att jag haft intrång på mitt konto. Jag fick genomgå en rad säkerhetsåtgärder och pengarna som jag skulle betala slapp jag betala.

Det är alltid roliga nyheter, trots att sånt här kan få en att ligga sömnlös en hel natt.

Nyhetssvep

Castellum är mitt ”topp-pick” när det kommer till fastigheter inom Sverige. Nu i veckan fick vi reda på att Castellum blir först i Sverige att certifiera ett kontor enligt The International Well Building Standard som tar hänsyn människors välbefinnande i arbetslivet. Grymt!

På tal om Castellum så har bomarknaden i Sverige varit rätt skakig på senare tid. I veckan kom dock prisstatistik från Svensk Mäklarstatistik som visar att bostadsmarknaden stabiliserats och att omsättningen börjar öka. Efter regn kommer alltid solsken.

Investor är ett bolag som många av oss äger. Nu har förvärvet av Piab godkänts av konkurrensmyndigheten. Piab är ett ledande företag inom grip- och förflyttningslösningar. Prislappen blev 6,95 miljarder kronor.

Som jag skrivit tidigare så har Skanska haft problem med lönsamheten i USA. Anledningen har varit flertalet problematiska projekt som kommer pågå 2018, 2019. Efter det förväntas lönsamhetsmarginalen öka igen, meddelar VD Anders Danielsson.

 

Kopparbergs kommer nu börja producera sin cider för brittiska marknaden direkt i Storbritannien. Det här är glada nyheter då britterna är som galna i den här cidern.

 

 

Portföljutveckling

Det har varit en lite tyngre period för mig på börsen. Främst är det väl bank, Skanska och H&M som tryckt ner portföljen. Å andra sidan ser jag stort värde i att köpa bank idag så därför köper jag extra där, främst Handelsbanken A.

Tänker vi lite mer långsiktigt så har min portfölj ändå genererat 23.000 kr i avkastning i år. Då är 12.000 av dessa utdelning. Det är en månadslön för mig. Tänker man så blir det helt plötsligt väldigt stort.

 

Utdelningar

Johnson & Johnson 145 kr
K2A Knaust & Andersson Pref 100 kr
SUMMA 245 kr

I veckan kom det in pengar från mitt utländska läkemedelsbolag Johnson & Johnson. Jag har nu uppdaterat sidan där jag följer utdelningen år för år i det här fantastiska bolaget.

Sedan trillade det in lite slantar från en av mina preffar också. Missade du det kan du läsa om varför jag äger just 3 preferensakter.

På tal om preferensaktier lyssnade jag under veckan på Investerarens Podcast där jag fick en otroligt fin genomgång av NP3 som är ett fastighetsbolag i Norra Sverige. Blev riktigt intresserad av bolaget, som också ger ut en preferensaktie.

 

Aktieköp

Jag såg till att köpa lite mer Atlas Copco nu efter det att avknoppningen slutförts. Kursen sjönk ju med 24%, så helt plötsligt kändes det billigt (även om man inte kan tänka så).

Sedan har det blivit mer Latour också då det känns extra köpvärt nu. Det här är ett fantastiskt investmentbolag som genererat galet bra avkastning under lång tid till oss investerare.

Det blev även mer Novo Nordisk nu när aktien kommit ner i pris igen. Kändes helt okej måste jag säga!

Vad passade ni på att köpa under veckan?

Veckans Twittrare

Jag väljer att varje vecka ta upp en Twittrare som jag tycker är värd att följa. Det blir alltså alltid en ny Twittrare för varje vecka. Tanken är att ge inspiration till vilka ni bör följa för att maxa er egen inlärning via Twitters fantastiska kanaler.

Det känns väldigt märkligt att Petrusko aldrig varit vald som veckans Twittare. Anledningen är mest troligt för att det här valet känns lite självklart, precis som leverpastej på julbordet.

Petrusko var i alla fall en av mina största källor till motivation när jag för länge sedan startade upp min egen blogg och än idag är det här en av de bloggar jag följer allra mest.

Det intressanta är väl att jag fortfarande inte förstår varför Petrusko har en parkeringsskylt som visningsbild? En del gåtor kommer nog förbi mysterium.

En gång i tiden frågade jag Petrusko om han ville ställa upp på en kortare intervju här på bloggen, men fick tyvärr ett nekande svar. Det här var dock många år sedan, och kanske är det aktuellt idag, vem vet? 😉

Veckans Citat

{

”Målet för panten har de senaste åren varit 500 kr per år. Det faktum att jag inte vågar plocka pant på stan där någon kan se mig och även försöker vara försiktig från att bli upptäckt i soprummet försvårar det hela något”

-Miljonär innan 30

Läsvärt från andra bloggar

z2036 – Skriver om tanken att behålla dina vinnare. Jag har själv gjort det misstaget många gånger att sälja det som går bra, vilket är ett av mina stora misstag.

Spara klokt – köpte en ny bil för en tid sedan. Här ser vi klart och tydligt vad det kan kosta då Spara klokt i klartext redogör för detta. Men det är ju roligt att köra lite lyx också 🙂 Själv är min bil en -03:a

Efficient badass – skrev nyligen ett inlägg kring att jämföra sitt sparande med bantning. Det fick mig att tänka till lite. För mig just nu så går det bättre med sparandet än med bantningen i alla fall.

Krösus sork – har precis publicerat sina utdelningar hitintills i juni. Sånt här ger mig inspiration! Check it out.

Snålgrisen – berättar lite om ett bolag jag är intresserad av att ta in i portföljen, nämligen AT&T. Bolaget har höjt utdelningen 33 år i rad.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x