Har ni någon gång fått en sån där riktigt stor sten i magen? Du vet, när det riktigt vrider om och du tänker ”Nu jävlar är det kört!”. Lite så kände jag igår när jag fick reda på att mitt Facebook-konto använts till en massa fuffens.

Tydligen har någon/några lyckats komma åt mitt konto för att köpa annonser till en annan grupp som har liknande namn som en av mina egen grupper (till och med samma logga). Detta har då gjorts i hemlighet från mitt konto i mitt namn.

Personen i fråga har gjort reklam för skor som säljs i Italien. Så mycket har jag hitintills fått reda på.

Av en slump såg jag att ett belopp på X antal kronor inte kunde genomföras p.g.a. att betalningsmetod saknades. När jag sedan undersökte det ytterligare så insåg jag att det handlade om köpt reklam för över 60.000 kr. 

 

Tur att jag har en rejäl buffert i ett sånt här läge 🙂

Självklart har jag tagit kontakt med Facebook supporten för att redogöra vad som hänt. Fick prata med en prick som sa att de måste undersöka detta vidare och ska återkomma. Även om oron lagt sig lite så kan jag inte vara helt lugn i nuläget.

Då portföljens värde idag överskrider 500.000 kr är alltså det här över 10% av min portfölj, vilket känns extremt mycket.

När jag kikar över aktiva sessioner i Facebook ser jag att jag varit inloggad på konstiga ställen där jag aldrig någonsin varit. Just nu har jag bytt lösenord överallt och sett till att säkra upp mitt konto, scanna dator och avsluta alla aktiva sessioner.

Kommer hålla er uppdaterade kring hur det går. Jag har Googlat lite på detta och tydligen är det inte första gången det förekommer.

Jag bör kanske tillägga att något liknande aldrig hänt mig tidigare. Sedan har jag ju jobbat och varit aktiv inom datorvärlden allt sedan 10 års ålder och jag har aldrig riktigt varit rädd för att något sånt här skulle hända mig själv.

 

Det positiva i den här kråksången är väl att det ”bara” rör sig om reklam. Jag menar, Facebook har ju rent krasst inte lagt ut en stor mängd pengar för att dessa annonser ska visas. Sedan förstår jag att det svider för dem om pengarna inte kommer in. Detta har pågått i ungefär en månads tid.

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x