Det är vår! Det blommar (snart i alla fall)! Och det trillar in pengar. Riktigt mycket pengar dessutom! Kan det finnas någon bättre årstid än våren?

Allt blir ta mig tusan bättre med våren. Solen gör att vi får mer energi och du slipper bylta på dig ett kilo kläder för att ta en löptur i det fria.

På tal om löprundor köpte sambo KTM ett löpband hit hem för en tid sedan. Jag var givetvis skeptisk till detta och frågade henne mycket kring detta köp – vart ska vi få plast med det, kommer du att använda det, vad ska grannarna säga om oväsendet?

Sedan kom jag på något viktigt som jag faktiskt hållit på glömma i min iver till ett rikare liv, nämligen att vi väljer själv vad vi ska göra med våra pengar.  Jag beslutade mig att lägga ner diskussionen och har på senare tid blivit förvånad hur mycket detta löpband faktiskt använts.

Vi måste låta alla använda sina pengar precis som man själv vill. Sedan är det nog bara att inse att långt ifrån alla är lika aktie- och spartokiga som vi i min läsarskara är. Min resa kring att motivera och pusha på sparande fortsätter, men det är viktigt att respektera envars vilja och val.

Nu till mer pengasnack…

Nyhetssvep

Stefan Persson har köpt ytterligare 6 miljoner aktier i H&M via bolaget Ramsbury. Samtidigt kommer det nyheter om att mina favoriter Didner & Gerge sålt hela sitt innehav i klädjätten. Didner & Gerges småbolagsfond har jag stor respekt för och givetvis påverkar detta mig negativt.

Sportamore släppte nyligen sin rapport för Q1. Bolaget har fått mycket kritik på senare tid och det är många som tror på problemetik framöver. Rapporten togs dock emot riktigt positivt och aktien har gått bra den senaste veckan.

Investor, ett investmentbolag som många av oss äger, har ökat sitt innehav i Ericsson. Ingen har väl missat att Ericsson rusade på rapport (+drygt 17% under fredagen) och kanske ser Investor fin framtid i bolaget. Anledningen till det stora trycker i Ericsson är att förlusterna var mindre än analytikerna trott.

Telia kom också ut och chockade marknaden med ett rörelseresultat bättre än väntat. Aktien upp drygt 8%

Tesla kör stenhårt och fullt maskineri för att kunna leverera det man lovat rörande Model3. ”Vi ska bygga dygnet runt” meddelar bolaget. Själv äger jag inte Tesla.

Castellums rapport togs emot positivt efter det att bolaget rapporterar att man ökat förvaltningsresultatet med drygt 12% i det första kvartalet. Jag äger bolaget och har tidigare skrivit om dess fina utdelningshistorik.

Apple har haft en tuff vecka. Främst är det oroligheter kring intäkterna men även underleverantören TSMC har rapporterat en svag guidning. Själv äger jag inte Apple.

 

Portföljutveckling

Portföljen har inte riktigt hängt med den fina trenden som vi sett i OMXS30 under veckan, men så är det ibland antar jag. En anledning är kanske att jag varken äger Ericsson eller Telia som viktas tungt och som bidragit till stor uppgång under veckan.

Just nu ligger jag ca 7500 kr ifrån halva miljonen i portföljen. Blir spännande att se vad som händer nästa vecka!

Utdelningar

2 lax har kommit in under veckan och visst märks det att utdelningssäsongen är i full gång. Det dök till och med in pengar igår från Cloetta så tydligen får man inte ens vara ifred på helgen.

Utdelningen har jag ännu inte återinvesterat utan spar lite på krutet för att se om det dyker upp något fint läge nu när bolagen rapporterar.

Cloetta B 849 kr
Saltängen Property Invest 208 kr
Skanska B 908
Realty Income Corp 60
SUMMA 2024 kr

 

Aktieköp

Industrivärden har nu under 1 år gått sidledes skulle man kunna säga med rätt så hög volatilitet. Det känns som att Investmentbolaget är köpvärt just nu så jag ser till att fylla på lite nu och då.

Skanska är mitt 6:e största bolag i portföljen som snart delar ut 1000 kr varje år. En utdelning som jag givetvis återinvesterar.

Sedan kändes det som att det var så otroligt länge sedan jag köpte på mig mer i Akelius pref så där tog jag in en liten nätt summa.

Totalt courtage för samtliga köp blev 3 kr.

Veckans Twittrare

Alla vi som gillar utdelningar borde följa UtdelningsSeglaren. Seglaren har varit en enorm inspiration för mig och många fler och bloggar även om aktier och aktieutdelningar i allmänhet.

Vi är nog många som ser Utdelningsseglarens Ackumulerade utdelning på över 1 miljon kronor som en enorm bedrift och något som vi själva skulle vilja uppnå.

”Ingenting är omöjligt”, bevisar veckans Twittrare gång på gång.

Stort grattis!

Veckans Citat

{

”Om ett bolag är bra kommer aktiekursen förr eller senare att följa efter”

-Warren Buffett

Läsvärt från andra bloggar

Gottodix – skriver ett bra mycket bättre inlägg än vad jag själv gjorde kring tecken på en framtida börssättning. Mycket bra skrivet!

Petrusko – har hittat åt en video med 5 tips från vår kära Warren Buffett

Hernhag – svarar oftast på intressanta frågor. Här har han fått en fråga från en av mina favoriter, Axfood.

Onkel Tom – tar tyvärr paus från bloggande och Youtube, dock helt förståeligt. Har följt Onkel Tom flitigt på hans resa länge. Det här är mitt sätt att påverka att Onkel Tom kommer tillbaka 🙂 Får Onkel Tom 1000 följare på Youtube planerar han comeback, tydligen.

Snaljapen – har gjort en recension om en bok jag gärna skulle vilja läsa.

Ekonomitankar – skrev om en liten miss som blev väldigt dyr. Självklart har man själv gjort liknande saker som kostat liiite för mycket.

 

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x