Råder den största utdelningstorkan i augusti? Ja, för somliga är det säkert så. Jag har i alla fall hittat några bolag som delar ut i augusti och som under åren givit mig en hygglig utdelningstillväxt.

 

Mina utdelningar i augusti

Som vanligt väljer jag att blicka framåt och kika på vilka utdelningar som kommer den här månaden. Det kan du enkelt göra i Avanza men det går säkert också hos Nordnet.

I år ser utdelningarna i augusti ut att växa med +66%. Bolagen som delar ut är:

OBS! En observant läsare säger att utdelningen från Astra kommer i september. Det stämmer efter det att jag dubbelkollat. Vad som lurade mig var x-datum som du ser i Avanzas bild ovan. Denna stämmer inte. X-dagen är betydligt senare. Ber om ursäkt för detta.

 • Akelius D
 • AstraZeneca
 • Cibus
 • SBB B
 • AbbVie
 • AT&T
 • Boston Pizza
 • Omega Healthcare
 • Realty Income
 • Texas Instruments
 • TransAlta Renewables

Svenska utdelningsbolag augusti

Tyvärr finns det inte allt för många svenska utdelare i augusti men har hittat några utöver de jag själv äger. Som vanligt får du gärna kommentera vilka du själv känner till så fyller jag på listan. Tack <3

 

Några med utdelningsdag 1:a september

 

 

Utländska utdelningsbolag augusti

Jag har stött och blött bland utländska investerare och bytt vissa hit och dit då jag hittat bättre bolag med tiden. Min utländska portfölj är blandad med högutdelare och aktier med hög utdelningstillväxt. Här är mina favoriter inom respektive område:

Hög utdelning

Omega Healthcare Investors. Aktien ger friska 8,54% direktavkastning. Även om den varit strax över 10% tidigare så tycker jag att det här är en aktie du kan köpa lite i ur och skur. Den har jag ägt i stort sett sedan jag började investera.

Omega Healthcare Analys – köpvärt 2022

 

Hög utdelningstillväxt

Texas Instruments presenterade nyligen en mycket positiv rapport och det är få bolag som lyckats prestera så bra utdelningstillväxt men ändå hygglig direktavkastning.

Texas, det kliar i köpfingrarna

 

Andra utländska utdelare

Det finns såklart en hel drös utländska bolag som delar ut i augusti förutom de jag själv har i portföljen. Jag kan ta upp ett par som jag tycker är lite extra intressanta.

DOJ Settles Criminal Spoofing Charge Against Scotiabank for $60.4 Million; CFTC Sanctions Bank of Nova Scotia $17 Million for False Statements Re: Spoofing | John Lothian News

Ingen svensk storbank klarade av att bibehålla utdelningen under finanskrisen 2008. Bank of Nova Scotia har höjt utdelningen i 25 år och har idag en direktavkastning som mäter sig med många svenska storbanker, 5,32%

Egentligen delar banken ut precis i slutet av juli men det kommer dröja till början av augusti innan du får slantarna. Banken delar ut kvartalsvis

 

 

Hormel Foods: Uninterrupted Dividends Since 1928 - Intelligent Income by Simply Safe Dividends

Hormel Foods är troligtvis den stabilaste utdelningskung vi kan hitta. Man utvecklar, bearbetar och distribuerar olika kött, nötter och livsmedelsprodukter till detaljhandeln. 56 år med höjd utdelning.

 

Vill du äga en högutdelare inom telekom så är verizon ett bra alternativ. Tråkigt, men stabilt skulle jag säga. Idag handlas Verizon till en direktavkastning på 5,59%, vilket är högre än deras 10-åriga snitt på 4,45%.

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x