Idag är det en stor dag för mig som utdelningsinvesterare. Det är nämligen just idag som jag får min första utdelning vars värde överstiger en tusenlapp. Huuuuuge!

Axfood delar ut

Jag har varit väldigt nära tidigare. Exempelvis fick jag förra året 907 kr från Skanska, 836 kr från Tieto, och 959 kr från Axfood. Nära, men ändå så långt borta.

Idag är det hursomhelst dagen kommen och Axfood delar ut inte mindre än 1 435 kr som jag givetvis kommer återinvestera inom kort.

Under de senaste 5 åren har Axfoods totalavkastning varit 137%. Det ger en årlig genomsnittlig årsavkastning (CAGR) på 18,83%, inte illa pinkat.

Jag blev lite arg på Axfood i och med händelsen med Yoghurten. När jag lugnat ner mig lite så insåg jag däremot att det absolut inte var Willys fel. Jag fick tillbaka mina slantar från Arla i stället.

Tyvärr har Axfood en väldigt hög utdelningsandel, nämligen 94% räknat på resultatet föregående år. Det ger väldigt lite marginal. Samtidigt, kan Axfood fortsätta höja vinsterna så kommer utdelningen också höjas.

 

Heads-up

En liten heads-up är att jag kommer fira min 75% gräns till miljonen nu imorgon. Då är även planen att träffa Fri Hela Veckan och det här blir då mitt första möte med en livs levande Twitter-person. Om inte Fri hela veckan får förhinder så kommer det bli så.

Hoppas att vi får en trevlig dag tillsammans. Det blir svårt att toppa 50% festen, men jag ska göra ett försöka göra så gott jag kan.

Kommer köra hela vägen till Uppsala, så det blir en roadtrip med andra ord.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x