Idag kom min största utdelning genom tiderna in på kontot. Att vara utdelningsinvesterare innebär att du ständigt får slantar att investera förutom det som kommer från din lön. Desto mer du erhåller, ja desto mer kommer du kunna köpa årligen.

Utdelningen var då från Intrum. Många vet kanske inte vad bolaget pysslar med men i det stora hela hjälper man andra bolag att driva in pengar från de som inte betalat räkningar. Dock kan verksamheten sammanfattas i två olika delar:

  1. Del ett är Kredithanteringstjänster där bolaget driver in betalningar på uppdrag av sina kunder. Här är många oroliga att det inte kommer bli så mycket att göra när de ekonomiska hjulen slutar snurra. Samtidigt tänker vissa att fler får problem att betala när plötslig arbetslöshet infinner sig.
  2. Del två är Portföljinvesteringar, där Intrum köper portföljer med förfallna fordringar, med eller utan säkerhet, av framför allt banker för att själv driva in skulderna.

 

Se din största utdelning

När man likt jag fått över 400 utdelningar sedan start så kan det vara svårt att veta vilken som varit störst och minst. Det här ger nog inget att veta utan ska väl bara ses som en rolig grej.

För dig som använder någon av mina gratis-mallar så är det rätt lätt att se men för alla andra finns det alternativ…

Vad jag brukar göra är att gå in i transaktionssidan hos Avanza. Där kan du välja datumet när du startade och sedan exportera varenda transaktion. Efter det kan du använda Excel för att sortera, summera och annat roligt.

Mina största utdelningar hitintills är som följer:

Bolag Utdelning
Intrum 2808 kr
JM 2422 kr
Handelsbanken A 2312 kr
Intrum 2145 kr
Swedbank A 1760 kr
Holmen B 1709 kr
Industrivärden C 1518 kr

 

Den minsta var på 0,4 kr totalt och kom från ett av mina tidigare bolag, nämligen CTT Systems. Det är lite nostalgiskt att tänka tillbaka på den tiden.

Härligt att se hur ett investmentbolag trillar in på den här listan. Det är inte så vanligt att utdelningen blir stor här men Industrivärden sopar ändå ut 8,25 kr/aktie i år inklusive deras extrautdelning.

Intrum är ett kalasfint utdelningsbolag som fortfarande handlas till 4% direktavkastning. Utdelningsandelen ligger på den perfekta gränsen, 70%, och deras utdelningstrend ser riktigt god ut! Det här var också ett av de få bolagen som inte sänkte utdelningen under Covid-19.

 

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x