Vilka eventuella problem har du stött på som du inte räknat med?

Mitt svar:

Det första riktigt stora problemet som uppstod när jag började investera i aktier var det svindyra courtaget jag fick betala för att jag inte var nog påläst. LÄS: Ett av mina stora misstag

Ett annat problem som jag tog upp under del 1 var att jag tidigare enbart kikade på Direktavkastningen vid val av aktier. Helt fel och helt galet, det tror jag att ni alla kan hålla med mig om.

Jag började mitt sparande i fonder via tips från RikaTillsammans. Problemet var att jag startade min resa på absoluta toppen. När börsen gick ner och åter ner var det väldigt svårt att finna motivation, särskilt i och med att jag inte visste vikten av långsiktighet.

Utöver det har jag haft väldig psykisk ångest som gjort att sparandet och investeringarna känts meningslöst och sekundärt.

Med hjälp av välplanerad strategien given målbild och enkelhet lyckades jag däremot fortsätta min resa mot miljonen. Aktiesparande ska vara enkelt och lätt att följa enligt mig själv. Då är det svårt att misslyckas.

Ett annat stort problem är att jag oftast jämfört mig med andra som har bättre förutsättningar. Människor som har bättre lön, fått en rejäl kickstart av sina föräldrar eller helt enkelt vuxit upp i ett aktieklimat och fått intresset tidigare än mig själv.

Jag har valt att sluta jämföra mig med andra och snarare fokusera på mina egna små steg framåt. Det låter klyschigt, jag vet, men det är så oerhört lätt att dras med i andras framgångar att man helt enkelt glömmer bort sig själv och ens egna resa.

Fokusera på dig själv och tänk: ”Varje sparad krona är ett steg fram till miljonen”

Vi ses senare för del 3.

 

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x