Äntligen är det dags igen för den kära utdelningssäsongen att kicka igång. I år siktar jag mot att dubblera mina utdelningar, vilket ska bli grymt spännande att se om jag lyckas uppnå.

Mars, April och Maj är 3 riktigt utdelningstunga månader för mig. Det såg man tydligt och klart när jag kikar på förra årets utdelningar:

 

I juni börjar utdelningarna däremot att sina och det skulle vara riktigt fint att ta in något annat stabilt utdelningsbolag som har sin utdelning under sommaren. Faktum är dock att de flesta svenska bolagen väljer att dela ut relativt tidigt under året ganska snart efter det att årsrapporten med utdelningshöjningarna givit sig tillkänna.

 

Återinvestera utdelningarna…alltid!

Att utdelningssäsongen är nära ser man klart och tydligt. Tycker att det dyker upp reklam lite nu och då kring att du i år borde skänka din utdelning till välgörenhet. Välgörenhet är grymt bra (om det går till rätta händer), men tänk också på kraften av återinvesterade utdelningar och vad det ger över tid.

Jag har sett otroligt många grafer som bolagen presenterar som visar hur stor skillnaden blir med återinvesterade utdelningar. Här nedan ser ni en från Novo Nordisk:

Som ni ser är differensen väldigt liten i början, men med tiden stiger klyftan och visar kraften på återinvesterade utdelningar och ränta-på-ränta. Självklart vill bolagen gå ut med liknande grafer så att du återinvesterar utdelningen hos dem.

Väljer du att ge all din utdelning till välgörenhet?

 

Nu kööör vi!

Igår delade min preff K2A ut och i förrgår var det Johnson & Johnson som gav mig en del av deras vinst. När det kommer till preferensaktier skrev jag nyligen ett inlägg kring hur du kan få utdelning varje månad med enbart 3 aktier.

Sedan följer en fin våg med utdelningar:

  • Måndag 19/3 – Astra Zeneca
  • Onsdag 21/3 – Axfood
  • Tisdag 27/3 -Novo Nordisk
  • Torsdag 28/3  – Handelsbanken + deras extrautdelning
  • Fredag 29/3 – Swedbank
  • Fredag 29/3 – Castellum

Igår var det dessutom sista chansen att handla Axfood och fortfarande få utdelning på onsdag nästa vecka. Allas vår kära Frihetsmaskinen skrev mer om detta.

 

Just nu känns det som att jag vill återinvestera utdelningen i bolag som jag har lite mindre andel i. Däribland hittar vi K2A, Klövern och Astra Zeneca. Det är alltså inte självklart att jag återinvesterar pengarna i samma bolag.

Och kom ihåg…

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x