I morse var jag på ett sånt där ruggigt tråkigt möte. Du vet, ett sånt där möte som du egentligen inte vet varför du är på eller om det ens ger någon nytta att du är där. Rätt som det var lyste telefonen upp med utdelningsinformation och gjorde mötet ljusår mycket bättre.

Ni som ännu inte aktiverat Avanzas notifieringar borde göra det så att ni i telefonen alltid ser när era utdelningar trillar in. Jag har nu gått steget längre och skaffat mig en smart-watch så jag ser dessa ännu tydligare. Jag vet inte om detta finns hos Nordnet eller Nordea, men kanske någon av er vet?

Idag trillade det in 259 kr från Johnson and Johnson (JnJ) som också delar ut kvartalsvis till oss aktieägare.

På tal om JnJ så trillade det även in en obehaglig överraskning idag. För 10 timmar sedan rapporterade CNBC att Johnson & Johnson och Colgate blir beordrade att böta 10 miljoner dollar till en kvinna som skyller sin cancer på företagets produkter. Min tes är att kursen kommer sjunka idag när börsen i USA öppnar 15:30.

Helt klart blåser det stormar kring Johnson & Johnson nu och varenda kvinna som haft cancer kommer troligtvis ha använt deras produkter helt plötsligt.  Men jag tror att dessa stormar kommer lugnas ned så småningom. Säg de bolag som aldrig haft motgångar tidigare liksom.

 

K2A preferensaktie presenterade också en utdelning på 215 kr. Även här får jag utdelning 4 gånger per år och tillsammans med mina 2 andra preferensaktier erhåller jag utdelning varje månad.

En sak som jag gillar skarpt med K2A är att VD Johan Knaust äger så pass mycket aktier själv. Även styrelseordförande Johan Thorell äger en hel del aktier.

Det som är intressant med K2A är att utvecklar student- och hyresbostäder själva i trä med egna husfabriker i Valdermarsvik och Gävle. Dessa produceras i inomhusmiljö och fraktas sedan färdiga för montering till byggplatserna. När hyresfastigheterna är upprättade förvaltar man dessa själva i egen regi.

Antal bostäder
Färdigställda bostäder under förvaltning 2 087 st
Projekt under byggnation 411 st
Planerade projekt med detaljplan 1 701 st
– varav byggstart 2019 697 st
– varav byggstart 2020 629 st
– varav byggstart 2021 375 st
Planerade projekt utan detaljplan 876 st

 

Det här gör att K2A befinner sig någonstans mellan en bostadsutvecklare och ett fastighetsägande bolag, vilket jag tycker känns positivt i det stora hela.

Äger ni några preferensaktier?