Igår skrev jag om en utdelningshöjning för en av mina REITs, Realty Income. Så, varför inte toppa det med ännu en glad nyhet från ytterligare ett bolag i min portfölj? Nu är det Omega Healthcare Investors Inc som meddelar om utdelningshöjning.

 

Kort om bolaget

Omega Healthcare Investors (OHI) är ett amerikanskt fastighetsbolag som är fokuserat på vårdfastigheter. Bolaget är strukturerat som en REIT, vilket gör att bolaget undgår viss fastighetsskatt p.g.a. en speciell REIT-lagstiftning.

Bolagets mål är egentligen verkligen inte lågt satt:

”developing the most competitive facilities in your marketplace”

Med det sagt har oroligheterna rört till det i grytan för bolaget på senare tid. Det är egentligen inte bara räntan som oroar. Omega Healthcare förlorade nämligen en av deras topp 10 hyresgäster, vilket såklart sätter press på aktiepriset.

Här vill jag också påpeka att bolagets egentliga värdering absolut inte speglas i aktiekursen. Aktiekursen påverkas också av framtida oroligheter, och då bör man ställa sig frågan ifall det kan vara värt att köpa lite extra.

 

Utdelningen

Bolaget delar ut pengar till aktieägarna varje kvartal. Även om det inte är fullt lika ofta som Realty Income så är ändå 4 gånger per år roligare än 1 gång per år enligt mig.

Nu den 16:e januari 2018 höjdes utdelningen med $0,01 per kvartal, alltså $0,04 per år. Tidigare utdelning var $0,65 men ökade nu till $0,66 per aktie och kvartal.

Det här är 22:a kvartalet i följd som bolaget väljer att höja utdelningen. Direktavkastningen kan jag tycka är oroväckande hög just nu, den ligger nämligen på 9,91%. Som jag skrev igår har Realty Income inte ens 5% direktavkastning.

Om man vill se den höga direktavkastningen som ett orosmoln eller ej är nog upp till varje investerare. Däremot tycker jag att man ska upplysa sig själv kring oroligheterna i bolaget innan man köper och inte enbart köpa p.g.a. hög direktavkastning.

Min egna syn är att jag tror på bolaget och att det är ett intressant komplement i min fastighetsportfölj *punkt*

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x