Så kom då dagen som vi ägare väntat på. Omega Healthcare höjer utdelningen. Visst, det är en väldigt liten höjning, men det är helt klart ett friskhetstecken.

j

Notera

Har du läst min senaste analys om bolaget? Är Omega Healthcare köpvärt 2019.

 

Omega Healthcare höjer utdelningen 2019

Sedan botten i april 2018 så har Omega fått en rejäl kursresa. Mycket är givetvis tack vare en stark fastighetsbransch men frågan är om inte investerarna börjar släppa taget om oron i bolaget.

När jag handlade Omega för första gången var direktavkastningen drygt 10%. Idag är den på 6,12%.

 

I ett sånt här läge försöker jag tänka tillbaka på hur det var att köpa aktier där när kursen fortsatte ner. Det var en skrämmande känsla, men jag vet att man ibland måste gå emot marknadens tyckande för att hitta fina långsiktiga case. Så mycket har jag lärt mig.

Nu höjer man utdelningen från $0,66 per kvartal till $0,67. Med andra ord en ökning på enbart 1,5%.

, varför tar jag då upp detta?

Jag tycker att det är viktigt att ta upp då det här visar styrka i ett bolag och dess tillväxt. Bolagets utdelningar har länge stått stiltje och många trodde dessutom att utdelningen skulle sänkas, precis som vissa tror att H&Ms utdelning kommer sänkas.

Tittar vi på Omega’s utdelningsgraf så har den vuxit fint. Däremot ser vi tydligt att bolaget under många kvartal legat kvar på samma utdelning utan höjning. Det beteendet såg vi senast 2008.

Jag har läst ett par artiklar på nyligen som menar att aktiens pris har stigit över den nivån som bolaget känns köpvärt med tanke på AFFO (https://www.reitinstitute.com/evaluating-reits/ffo-and-affo/).

Samtidigt är det inte säkert att aktien nått sin topp här och nu. Är du långsiktig kan det här helt klart vara ett bolag värt att äga med tanke på hög direktavkastning, fin utdelningshistorik, kvartalsvis utdelning och en mega-trend som växter sig starkare med tanke på åldrande befolkning.

0 0 vote
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x