Då jag är lite av en renodlad utdelningsblogg vars syfte är att hitta bolag som ger ett stabilt kassaflöde över tid så känns det rimligt att gå igenom alla utdelningar för 2018. Nu när 2019 kickar igång får vi dessutom snart reda på de nya utdelningarna för året då bolagen presenterar sina årsrapporter.

Utdelningar varje månad

Jag tänkte börja med att presentera en graf som visar hur mycket varje månad givit i utdelning. Snittet för varje månad är ca 1500 kr. Det kan jämföras med snittet 2017 som låg på 660 kr.

De grå staplarna i diagrammet nedan visar vad jag fick föregående år. De gröna staplarna är då årets utdelning.

 

Skulle du vilja göra ett liknande diagram som det ovan så har jag mallen till detta. Den hittar du på min utdelningssida för 2018.

Utdelningar från bolagen

I listan nedan ser ni vad respektive bolag delat ut respektive månad. Det har blivit ett gäng utdelningar under året, och visst är det roligt när det trillar in en liten slant i depån?

 

De genomstrukna bolagen är de bolag som jag under året helt sålt av. Det innebär att jag inte kommer få någon utdelning från dessa nästa år.

Årets vinnare som gav mig mest utdelningar blev Diös. Det bolag som gav mig minst utdelning var Paradox med sina stadiga 0,74% i direktavkastning.

 

Som en liten extra goding så slänger jag med hur utdelningarna såg ut 2016. Det har helt klart hänt lite sedan dess… Verkligen ett bevis på att pengar föder pengar.

Utdelningar för helåret

Såhär blev summan av kardemumman för 2018. Känner mig riktigt rackarns nöjs måste jag säga! Målet var 16.000 kr totalt och det slog jag med råge då det trillat in drygt 18 tusenlappar under året. 

Det härliga med just utdelningsinvestering är ju att det ger en liten komfortabel kudde under svängiga perioder. Kurserna må falla kraftigt, men oftast hänger utdelningen inte med ner lika fort. 

 

Ackumulerad utdelning

Grafen nedan visar summan av mina utdelningar totalt sedan start. Det bästa med den här grafen är att den aldrig någonsin kan vandra söderut. Man kan tydligt se att det är under vårperioden som de största stigningarna sker då majoriteten av svenska bolag väljer att dela ut.

Mer om ackumulerad utdelning kan du läsa här.

Hur såg era utdelningar för helåret ut och hur kommer det se ut 2019?

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x