Tyvärr har årets bästa utdelningsmånader redan seglat förbi. Trots det fortsätter några tusenlappar trilla in under sommaren och här är vad portföljen väntas ge under juni månad. Jag kikar även lite på norska högutdelare.

Den största nyheten på utdelningsfronten under maj månad är nog Lundin Golds uttalande om att ge sina investerare ett framtida guldregn. Efter att ha betat av hela sin skuld överväger nu bolaget att höja utdelningen.

”I sommar kommer vi att vara helt skuldfria”, säger vd Ron Hochstein.

För alla utdelningsjägare är detta enormt då ca 45% av bolagets operativa kassaflöde använts för att beta av skuld. Enligt Ron är nu chansen stor att bolaget kommer göra friska utdelningshöjningar.

Jag skrev senast om Lundin Gold för ganska exakt ett år sedan och där var jag positiv till Lundin som utdelningsbolag. Givetvis var det dumt att jag inte köpte där och då, men det är lätt att vara efterklok 🙂

Lundin Gold – tälja utdelning i guldgruvan?

 

 

Nyligen var Jonas Olavi ute i Dagens Industri och pekade ut sina norska favoriter bland utdelarna.

Jag gillar Olavi som investerare och han är grymt härlig att lyssna på. I den intervjun berättade han om fördelen med högutdelare där du återinvesterar utdelningen i samma bolaget för att få en suveränt ränta-på-ränta effekt. Det är inget nytt, men tål att upprepas. Högutdelares förmåga att återinvesteras ska man inte underskatta, även om det kanske inte syns direkt i kursgrafen.

Just nu är Olavis norska favoriter:

  • DNB Bank (direktavkastning 7,74%)
  • Telenor (direktavkastning 7,65%)
  • Storebrand (direktavkastning 3,67%)

Jag själv kan tycka att Norge har många intressanta utdelare och när det kommer till stabila högutdelare är det nästan så att de vinner över oss. Exempelvis har jag för en tid sedan tagit in Aker BP som jag tror stenhårt på.

Aker BP – utdelningsaktien alla tycks köpa nu

 

Mina utdelningar kommande månad

Juni i år ser ut att bli något sämre jämfört med året innan.

Den i särklass största anledningen är att jag skrotat K2A som nyligen slopade sin utdelning. I stället tog jag in Sagax D. Dessutom sålde jag förra året Xact Sverige för att göra plats åt XACT Norden Högutdelande.

 

 

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x