När morgonkaffet är klart och man får höra det välkända ”Katsching” ljudet från Avanza appen så blir kaffet genast mycket godare. Dagar som dessa är värda att kapsla in och ta fram i dystra börstider.

Junior KTM fick hänga med på dagens bild, dagen till ära. Om än något övertäckt av notiserna. Som du ser har jag inte bytt ut julbilden i mobilen ännu med tanke på den röda luvan.

Idag var det tusenlappar som trillade in från följande bolag:

Bolag Utdelning
Axfood 1 369 kr
Handelsbanken A 5 816 kr
AstraZeneca 1 406 kr

Totalt: 8 591 kr

Den här dagen kvalar med säkerhet in till en av de bästa utdelningsdagarna sedan jag startade. Om det är den faktiskt bästa vet jag inte då det mig veterligen inte finns något enkelt sätt att undersöka detta hos Avanza. Någon får gärna rätta mig om du vet mer 🙂

Sedan går det lätt att undersöka om man tankar ner alla utdelningsposter via Avanza och sorterar i Excel. Det här är väl något som alla utdelningsinvesterare egentligen borde hålla koll på då det alltid är roligt att slå rekord.

Att efter utdelningen sälja bolag för att köpa andra som delar ut senare är inget jag rekommenderar. Kortsiktigt är utdelningar ett nollsummespel (som jag beskrev här) men hittar du rätt bolag och återinvesterar utdelningen kommer det bli en enormt fin resa.

Handelsbanken har inte haft en lätt månad bakom sig. Men det ser likadant ut ifall vi kikar på exempelvis Swedbank eller SEB.

Som jag sagt tidigare tycker jag att det är klokt att köpa de kapitalstarka svenska storbankerna nu efter allt som hänt med nischbankerna i USA samt Credit Suisse. Kanske ser vi en återhämtning redan när siffrorna för kvartal 1 dyker upp.

När det är oro i en sektor som det är nu, ja då är det oftast köpläge skulle jag säga. Självklart finns det risk att ytterligare en global större händelse lägger en våt filt över aktierna och svenska banker lär få ökat säljtryck. Däremot är jag inte rädd för bankerna och aktierna i sig.

Sedan tycker jag väl inte att bankaktier ska väga tungt i din portfölj om du nu inte tar ut din ”lön” via utdelningar idag.

25
0
Kommentera gärna :)x
()
x