Läste nyligen en artikel på DI där Leif GW Persson listade lite högutdelare som han är intresserad av. Säga vad man vill om GW’s investeringsstrategi, men han är ändå rätt roande att lyssna på.

På tal om det lyssnade jag på intervjun av GW i Framgångspodden som jag kan rekommendera. Trots att det blev mycket annat snack så handlar det ändå lite om ekonomi och investeringar:

https://podtail.com/en/podcast/framgangspodden/208-leif-g-w-persson-original/

Han låter dock rätt sliten GW. Säger själv att han druckit alldeles för mycket i sitt liv. Tydligen ville han inte komma in till studion utan sa att han ställde upp enbart om Alexander Pärleros som driver Framgångspodden kunde hålla intervjun hemma hon honom…

Aktierna då?

Enligt artikeln jag läste så är det 2 bolag som GW tycker ser intressant ut rent utdelningsmässigt. SEB och H&M. Bägge av dessa bolagen äger jag själv idag.

H&M…

“Nu har den ju stuckit, men det blankar man. Det har inte ändrats något fundamentalt i H&M:s intjäning, utan de kan fortfarande försvara sin mycket höga utdelning”, säger GW

Tidigare skrev jag kring H&Ms senaste rapport och tryckte lite på den intressanta onlineförsäljningen men också risken med det fortsatt stigande lagret. Det finns fortfarande mycket frågetecken, men jag behåller mina aktier för att se vart det vänder. Utdelningen kan mycket väl komma att bli oförändrad.

“Vinsten har ju sjunkit till drygt 20 miljarder per år från 24-25 miljarder. Det spelar ingen roll – de kan ändå dela ut 9,75 kronor. Tacka fan för att den aktien blir jävligt intressant när den börjar handlas närmare hundralappen.”

2 svordomar i en och samma mening ;D

 

Vidare har GW tagit in en Preferensaktie som jag inte hört talas mycket om tidigare, nämligen Footway Group pref. I Sverige finns det mest preferensaktier av typen Fastigheter men det här bolaget pysslar alltså med e-handel inom skoförsäljning.

Direktavkastningen i Footway ligger på 6,8% och man delar ut 4 gånger per år, 2 kr per tillfälle. Vill man ha ett litet komplement till sina fastighetspreffar kanske det här är ett alternativ. Som vanligt råder jag ingen som har tiden på sin sida att sitta med för mycket preffar, då är stamaktier bättre.

Sedan är det också så att preferensaktier bör falla i värde när räntan stiger. Det här i och med att ett vanligt räntesparande blir mer attraktivt och preffarna faller i skym-undan.

Sammanlagt har GW köpt preferensaktier i Footway för 364.000 kr.

“Det är inga mängder, det är ju skitlitet. Det är väl bara några 100.000 kronor? Jag vet ju att det går bra för företaget, och dessutom har de hög direktavkastning. Jag måste ha lite sådant där som spär på likviditeten, men det är inget jag skulle drömma om att handla i, så att säga”, säger Leif GW Persson.

Well, ”jättesummor” är ju relativt beroende på vem man sätter i kontext. För mig skulle det innebära halva min portfölj och det skulle jag aldrig sätta i enbart preferensaktier t.ex.

 

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x