De tråkiga månaderna är över och nu väntar vår och suveräna utdelningar från våra bolag. Det här kunde givetvis inte kommit mer lägligt nu när vi ser röda dagar efter varandra samt bättre och bättre köplägen.

Totalt blir det alltså drygt 8000 kr att återinvestera. Det mest lär landa i investmentbolagen.

 

Varför inte större skillnad?

Diagrammet ovan visar utdelningarna per månad för 2020, 2021 samt i år (grön stapel). Som du ser så är det inte jättestor skillnad mellan mars i år och förra året. Enbart några få kronor.

Den största anledningen är att JM hade sin utdelningsdag den sista mars förra året. I år är den 7:e april. Just JM är ett relativt stort bolag i min portfölj som i år ger 3 tusenlappar i utdelning. Att bolagen skiftar månad för utdelning likt detta är inget ovanligt, speciellt när utdelningen kommer nära ett månadsbryt.

För övrigt handlas JM till nästan 5% direktavkastning just nu, vilket är rätt grymt skulle jag vilja påstå. JM är ju inte den mest stabila pjäsen och historiskt har vi sett en hel del toppar och dalar beträffande aktiekursen. Det här kan man utnyttja.

Trots den skakiga resan har du fått 3695% om du återinvesterat utdelning sedan 1995. Det är rätt fint!

Period CAGR
Sedan 1995 15,01%
Senaste 10 åren 11,3%
Senaste 5 åren 16,6%

JM totalavkastning

 

Foto av KTM

En betydligt lugnare resa har du fått om du i stället lagt pengarna i dagligvarujätten Axfood som har utbetalningsdag den 30:e mars. Där har du fått 13,95% årligen i snitt sedan 2005.

Tänk på att Axfood delar ut två gånger per år och det andra tillfället är i september.

 

På den utländska fronten så är det försäkringsbolaget Prudential som levererar mest. Jag ångrar faktiskt redan att jag sålde en skvätt i bolaget för att köpa SBB B och diverse annat på hemmaplan ?

Som vanligt är det livsfarligt att sälja aktier i bolag som presterar bra.

Min fulla analys av Prudential kan du läsa här

 

Psst!

Använd gärna mina gratisverktyg och skapa egna tabeller och diagram likt ovan

Användbara mallar

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x