Ni som följt mig länge vet att jag alltid köper Johnson & Johnson när kursen backar, egentligen helt oavsett. Sist jag gjorde det fick jag mycket kritik då kursen dippade p.g.a. asbest i deras barnpuder. Den affären är jag tacksam för idag. Nu inser jag däremot att jag glömt köpa dippen i det här fantastiska bolaget.

Det är egentligen ganska sjukt att marknaden tillät en nedvärdering mitt under en av de största pandemier i modern historia. Är det några bolag som lär gå som tåget så är det bolag som tillhandahåller produkter för bättre hälsa. Eller som bolaget själva skriver:

Johnson & Johnson has been actively engaged in fighting pandemics for over a century. We have done it before, and we will do it again.

Bolaget har höjt utdelningen 58 år i rad inklusive deras senaste höjning på hela 6,3% som man annonserade nu den 14:e april. Jag älskar att skapa grafer och har utdelningsdata presenterat från 1988.

JnJ betalar utdelning 4 gånger varje år. Det klassiska är att man behåller förra årets utdelning det första kvartalet i det nya året men att man sedan höjer inför kvartal 2. Självklart är alla utdelningar inte spikat för 2020 ännu, men grafen ovan ger i alla fall prognosen (som jag för övrigt inte tror kommer ändras).

Kikar vi på vad vi fått för CAGR när det kommer till utdelningstillväxt så är den på hela 12% sedan 1988. Helt galet!

Självklart har jag inget emot att köpa bolaget på den nivå som råder nu, men lite snopet är det att jag missade köpa när kursen föll.

Många tycker givetvis att det är absolut vanvettigt att köpa bolag i USA nu när SEK:en är historiskt svag mot dollarn. Men som vanligt ser jag inte till valutaeffekten då min sparhorisont är så lång. Jag kommer att köpa i lägen när dollarn är stark, och i lägen dollarn är svag. Tills dess att SEK:en stärks så är jag glad att de utdelningar jag får blir mer kraftfulla när de växlas över till svensk valuta.

Johnson & Johnson är det största bolaget i min portfölj.

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x