Spontant känns det som att vi svenskar i allmänhet fokuserar på 2 länder; Sverige och USA. Dessa är helt klart de mest populära. Däremot finns det kanske lite gyllene godbitar att tillgå i mer närliggande länder än USA. Här är en lista med 7 högutdelare i Tyskland.

Vad passar inte bättre än att Avanza just idag (2019-03-06) erbjuder gratis courtage i Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Belgien och Portugal. Utländska courtaget är annars en rätt dyr kostnad för mig.

 

7 högutdelare i Tyskland

I listan nedan ser ni bolagen rangordnade efter deras direktavkastning. Tänk på att aldrig köpa ett bolag bara för att direktavkastningen ser lockande ut. Oftast finns det en anledning till att direktavkastningen är över 8%.

Länkarna för respektive bolag leder direkt till Avanza så att du kan läsa mer om bolagen (inte sponsrade).

Bolag Direktavkastning
Daimler 6.08
Bmw 5.36
Deutsche Telekom 4.80
Basf 4.68
Allianz 4.55
Muenchener Rueck 4.44
Deutsche Post 4.19

*Utdelningsandel – är ett viktigt mått när det kommer till utdelningsinvesteringar. Du vill helst inte att denna ska vara allt för hög då det tyder på att bolaget delar ut majoriteten av vinsten (resultatet) och att ingen marginal finns. Är den över 100% så betalar bolaget ut mer än vad man tjänar; tänk typ H&M. Det kan man göra genom att ta från kassan eller låna mer pengar.

 

BASF

Det här är ett bolag som nog är mindre välkänt än t.ex. BMW. BASF är världens största kemikalietillverkare. En sak som många påstår är att Basf är så stora och breda att de närmast fungerar som ett investmentbolag inom kemi. Har du inget inom branschen kanske detta kan vara något?

 

Allianz

Allianz är också ett bolag inte alla känner till. Här handlar det om försäkringar. Man är operativa inom hela 70 länder och sedan 2014 klassas man som världens största försäkringsbolag. Källa: wiki.

Jag har nyligen tagit in Sampo som täcker branschen försäkringar för mig. Det är ett innehav jag är nöjd med och som troligtvis kommer ligga kvar.

 

Jag vill gärna höra

om du idag äger något tyskt bolag. Är bolaget ett utdelningsbolag med fin kvalité? Kommentera gärna nedan så att jag får veta mer om en marknad där jag knappt själv doppat tån 🙂

Framförallt! Passar du på att köpa idag när det är courtagefritt?

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x