Igår var det utdelningsdag och det plingade härligt från telefonen när kronorna tickade in från bolagen till mitt Avanzakonto. 

Samtidigt insåg jag att det faktiskt försvunnit 0 kr från mitt konto. Jag drog inte mitt kreditkort en enda gång och gjorde i övrigt inga transaktioner. Det här hör nog till ovanligheten bland vi människor nuförtiden.

Idag är det så naturligt att dra sitt kreditkort eller att slänga iväg en Swish att vi knappast tänker på att pengar försvinner. Pengar har gått från att ha varit pengar till siffror.

Vissa har taktiken att spärra sitt kort under somliga dagar under veckan, men riktigt så långt har jag inte dragit det ännu. Jag har mitt kort öppet 24/7, men tänker lite extra på det jag köper helt enkelt.

Vill jag spontanköpa något dyrare så väntar jag oftast till nästa dag för att se om suget är lika stort då.

 

Utdelningarna

September är en rätt utdelningstunn månad för mig men dessa bolag delar ändå ut:

  • Castellum. Utdelningsdag 27/9. Har delat upp utdelningarna på 2 tillfällen per år nyligen
  • K2A pref – 1 av mina 3 preffar som tillsammans ger mig utdelning varje månad
  • AstraZeneca. Delar ut 2 gånger varje år
  • Johnson & Johnson. Delar ut 4 gånger per år. 56 år i rad med utdelningshöjningar
  • Realty Income – delar ut varje månad
  • Boston Pizza – delar ut varje månad

 

K2A Pref

K2A pref har idag en direktavkastning på 6,49 och en kurs som handlas på 308 kr. Dess inlösenkurs är fast på 325 kr och så länge kursen inte överstiger detta ser jag till att fylla på lite då och då.

Om det nu blir så att räntorna höjs nästa år som förutspått så kommer kursen sjunka med detta. Det skulle för mig kännas rätt bra och då kan jag passa på att fylla på lite extra. Idag är det onekligen jobbigt att kursen börjar närma sig inlösenkursen.

 

Johnson & Johnson (JNJ)

Johnson & Johnson hade tidigare en riktigt fin sättning i aktiekursen och jag minns hur jag tänkte vid det här tillfället:

”Ååhh, nu känns det ändå köpvärt!”

Samtidigt hade jag ett litet hjärnspöke som var rädd och sa att jag inte skulle fylla på allt för mycket då bolaget redan viktar tungt i portföljen. Den tanken fick jag såklart äta upp nu när kursen stigit igen, men några köp hann jag med:

Direktavkastningen ligger idag på drygt 2,5%, vilket är riktigt högt jämfört med många andra utdelningskungar.

Jag vill dock kapsla in den här känslan och nästa gång det blir en sättning i kursen kommer jag nog gå mer ”bananas”och köpa ännu mer. Om nu den sättningen någonsin kommer under min tid.

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x