Ni som följer min blogg vet att jag sällan brukar vara elak. Sist jag var lite bitter var när Rånartjänst ljugit ihop en historia om vad vi sagt. Nu är jag bitter igen, fast på en annan instans.

Det har varit en hel del diskussion på bland annat Twitter om huruvida bidrag är rätt eller fel. Vissa tycker att alla ska bli erbjudna ett jobb men att rätten till bidrag helt ska tas bort, hur nu detta skulle gå till i praktiken. Andra tycker att bidraget är på tok för högt medan vissa tycker att det är för lågt.

 

Rätt människor ska få bidrag

Själv är jag lite osäker på vad som skulle hända om alla bidrag plötsligt slopades. Den skatt vi betalar idag borde ju förslagsvis sjunka rejält då en enorm kostnad plötsligt gått upp i rök.

Samtidigt tror jag att svenska staten kommer hitta nya hål att stoppa dessa pengar i, så jag är inte alls säker på att vi kommer få det bättre skattemässigt. Ulla Andersson ska ha sina ostkrokspåsar och nya satsningar ska göras etc.

För mig är det viktigt att rätt person ska få rätt bidrag.

Minns t.ex. den där kvinnan som hade begärt vårdnad till sin otroligt sjuke man för länge sedan. Hon fick då bidrag för att vårda honom i hemmet då hon själv tog på sig detta. Otroligt snällt och omtänksamt, tänkte nog många. Tills den dag då det kom fram att hon var ute på golfbanan med sin man och någon iakttog att mannen hade enormt kraftiga och stiliga golfsvingar med tanke på sin sjukdom.

 

Utmattning och bidrag

Det här inlägget handlar egentligen om en mycket nära vän till mig som jag tycker blivit felaktigt behandlad. Hon har verkligen mått dåligt under längre tid p.g.a. privata angelägenheter och ökad arbetsbörda, vilket lett till att hon gått sönder som person.

Läkare (2 stycken) har genom tester och samtal satt en diagnos som kallas utmattningssyndrom. Med tanke på kronisk huvudvärk, sömnlöshet och oro kan hon omöjligt jobba heltid som hon gjort tidigare. Det finns helt enkelt inte på kartan.

Nu kanske ni tänker:

”Men vadå? Hon är säkert bara en sådan som klagar och tycker livet är tufft. Skaffa lättare arbetsuppgifter eller ett nytt jobb helt enkelt!”

Så hade kanske jag också tänkt, om det inte varit en person som stått mig väldigt nära, en person jag verkligen bryr mig om. Fallet är inte så enkelt och oavsett vilket jobb hon skulle ta så skulle hon helt klart inte orka med sitt liv + arbete.

Försäkringskassan har nu nekat henne till bidrag, vilket även gjort att hennes ekonomiska oro blivit ett faktum. Från en tillvaro som varit ett helvete har det nu blivit helvetet + lite värre.

Hon orkar inte strida och jag som sitter på åskådarbänken har gjort mitt yttersta för att hjälpa till. Det gav dock inget resultat.

I det här läget inser man verkligen hur viktig en ekonomisk buffert faktiskt kan vara. Många av er som läser detta har nog inte det problemet.

 

Inte första fallet

På något vis känns det som om lagarna förändrats lite kring just det här med utmattning och vilka som kan bli beviljad bidrag. Dessa ändringar verkar vara relativt nya.

Bland annat har jag läst denna artikel som påminner lite om detta scenario. Dessutom går det att läsa i många forum om personer som nu under 2017 sitter i samma båt och febrilt söker hjälp bland näthatarna.

Självklart förstår jag att man vill strama åt bidragen och minimera kostnaderna så mycket som möjligt. När jag själv betalar den skatt jag gör och ser sånt här hända blir jag däremot riktigt riktigt upprörd.

Mina skattepengar ska gå till mina nära och andra som behöver hjälpen när det behövs! Annars hade jag lika gärna kunnat bidra med en liten del av skattepengarna till dessa personer direkt.

Fyyy Försäkringskassan… usch!

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x