Kinnevik handlas idag till en riktigt fin rabatt, i alla fall om vi blickar 3 eller 5 år bakåt i tiden. Frågan alla ställer sig är väl om jag fortsätter handla det här investmentbolaget nu efter alla turer som varit.

 

Rabatt och premie

Kikar vi historiskt så har rabatten och premien i Kinnevik sett ut såhär:

  • Nuvarande 19,5% 19,5%
  • 3 år snitt 14,2% 14,2%
  • 5 år snitt 11,6% 11,6%

källa: di.se

Rabatten beräknas utifrån angivet substansvärde samt kursen i bolaget. 19,5% innebär alltså att du får underliggande bolag 19,5% billigare än om du köpt varje bolag vart för sig. Premie betyder motsatta, d.v.s. att du betalar mer för investmentbolaget. Själv har jag svårt att handla ett investmentbolag till premie.

Jag kan väl bara tala för mig själv och har köpt kontinuerligt. Tycker fortfarande om Kinnevik och anser bolaget vara köpvärt. Jag har valt att lita på ledningen och deras sätt att investera mina pengar, vilket då är grunden till tänket om investmentbolag. 

PS: om någon redan nu tycker att ovanstående köp borde kosta skjortan när det kommer till courtage så kan jag tipsa att ni läser det här inlägget.

Dödar myten om dyrt courtage

Hos Kinnevik får du ett brett utbud av bolag: 

Ett bolag som varit i hetluften är Zalando som tappat mycket p.g.a. minskad lönsamhet. Nu på senare tid har däremot aktiekursen stigit med 56% och frågan är om Kinnevik visste mer än oss ännu en gång…

 

Såhär har avkastningen sett ut historiskt:

Källa: kinnevik.com

 

Period Genomsnittlig årlig totalavkastning
12 månader  -10,6%
3 år +12,8%
5 år +7,8%
10 år +18,9%
Sedan 2004 +14,3%
18
0
Kommentera gärna :)x
()
x