För ett tag sedan skrev jag ett inlägg där jag hedrade aktiesplit och de fördelar som dessa tillför bolaget samt oss investerare. Nu har min åsikt på sätt och vis ändrats…

De positiva aspekterna som jag listade i mitt förra inlägg om Skistar är givetvis fortfarande valida. Däremot insåg jag ett stort problem nu när Skistar faktiskt utfört sin split.

Det är nämligen så att all tidigare köphistorik som du kan se via grafen hos Avanza försvinner :O That’s right, it’s gone!

Jag frågade Avanza om detta och de är väl medvetna om situationen. De meddelade även att detta kommer lösas framöver. Frågan är väl bara hur många av mina grafer som får lida innan den koden checkas in 😀

99% av er läsare tänker säkert att det här är en otroligt världslig sak (som Karlsson på taket hade sagt). Men jag tycker ändå det är lite kul att kunna kika tillbaka och visuellt se mina köp. Det ger mig tillfredsställelse och är en del av vad som förgyller min hobby som aktiesparare.

Tänk er själv om Castellum skulle utföra en split och historiken skulle försvinna. Jag skulle ju börja gråta…

Förut trodde jag att man kunde se ett rejält kurstapp i grafen hos Avanza vid aktiesplit. Som ett sorts stup, men andra ord likadant som när ett Investmentbolag skiftar ut ett innehav till aktieägarna. Exempelvis skulle vi då se en rejält tapp i Skistars graf nu när kursen gick från över 200 kr till 100 kr. På senare tid har jag förstått att man justerar för detta.

Det du också kan tänka på är att du tappar historiken när du gör aktiearbitrage. Alltså byter från exempelvis A-aktien till B-aktien.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x