Fick en fråga igår som handlar om den nya snackisen: kommer Avanza sluta göra det möjligt för oss att handla REITs på deras plattform? Svaret är NEJ och jag tänkte förtydliga detta något.

 

Vad händer med REITs hos Avanza?

Tydligen var detta bara ett missförstånd. REITs kommer fortsätta gå att handla hos Avanza även framöver. Då det var så pass mycket förvirring på Twitter så skrev jag ett meddelande till Investeraren och frågade. Han bekräftade att detta helt enkelt var en förvirring och inget annat.

Det känns skönt. Jag minns när man plockade bort rätten att handla de flesta Amerikanska ETF:erna. Hade en riktigt intressant av dessa vid namn Global X Superdiv. Det var faktiskt lite synd då jag fortfarande tycker att den är intressant

Om jag ska förklara vad en REIT med enkla ord så är det ett börsnoterat fastighetsbolag som delar ut i princip hela vinsten för att på så vis få skattemässig fördel. Lagen säger att dessa ska dela ut minst 90% av sin vinst.

Det är rätt vanligt med REITs som delar ut varje månad och som har en hög direktavkastning men samtidigt kan höja utdelningen. Därigenom har dessa blivit attraktiva för oss som satsar på FIRE (Financial Independence, Retire Early).

Just nu har jag 2 REITs i portföljen:

Så, vi som kör Avanza kommer alltså även fortsättningsvis få handla REITs

0
Kommentera gärna :)x
()
x