Den sista månaden är OMXS30 upp nära 6% men marknaden tycks inte vilja bestämma sig vart man riktigt vill. Ena dagen är vi upp kraftigt, och andra dagen ner kraftigt. Jag blev faktiskt aningen överraskad när jag ser hur mycket mitt portföljvärde kan skilja från en dag till en annan.

Som ni ser i bilden till inlägget kan det ibland röra sig om nästan 2 månadslöner netto för min del. Som ny på börsen kan det här ses som väldigt avskräckande men samtidigt inser man potentialen. Här vill jag påminna om att se dina aktier som byggklossar samt det inlägg jag skrev om att vi borde tänka som bonden.

Första året som investerare ägde jag 4 aktier:

  • Telia,
  • Africa Oil,
  • SKF,
  • Peab.

Jag hade läst i något på Placera att man skulle äga dessa :O Hursomhelst minns jag än idag hur jobbigt det var att se hur värdet sjönk med någon hundralapp efter någon månad. Men vad hade jag egentligen att luta mig tillbaka mot i tider av oro? En artikel på Placera?

Där och då såg jag mig som en förlorare när aktiekurser gick ner. Numer är jag mest oroad över att jag kanske inte kommer hinna fylla på Castellum till 5% direktavkastning särskilt länge till 😀

Hos Avanza kan du varje månad se din sämsta och bästa dag via eras månadssammanställning (se länk nedan). Du får dessutom annan info om hur det gått för dig mot index och andra.

Viktigt här är att du inte stirrar dig blind på detta utan inser att det kommer gå bättre för dig vissa månader och sämre andra. Är du på längre sikt sämre än index bör du dock gå igenom din portfölj och fundera på branscher/bolag. Kanske är det då dags att sälja några förlorare och i stället satsa på bättre kvalité till ett högre pris.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x