Såhär kan det se ut när jag tillagar mina kära matlådor. Dessa låter mig spara 20 751 kr extra varje år, enbart inräknat lunch! Under veckan har det dykt upp en intressant diskussion kring matlådor som jag tycker är värd att ta upp.

“Ska du verkligen äta matlåda idag?”

Jag tror att många av er förstår vad jag syftar på. I veckan har nämligen “Stötta dina lokala restauranger” dykt upp överallt i Sverige. På Facebook och Instagram kan vi läsa hur restauranger skriver saker i stil med:

“Det är extremt tuffa tider för oss nu. Vi gör det vi kan för att minska smittspridningen men vi ber våra kära besökare att fortsätta besöka oss.”

På mitt jobb har jag sett en stor förändring. Det är ständigt snack om att gå ut och äta där det i flesta fall handlar om att ta Take Away mat för ca 90 – 100 kr. Faktum är att jag nästan känner mig som en elak jävel som sitter där med min matlåda.

Många lägger ut bilder på när man besöker en restaurang med texten “Självklart stöttar jag!”.

 

Givetvis inte fel

Nej, jag tycker inte att det är fel att människor stöttar restauranger runt om i landet. Jag hoppas däremot att de som handlar Take Away som aldrig förr har koll på sin ekonomi och verkligen har sin buffert i ordning.

En buffert kan för många vara avgörande i dessa tider. För folk har redan nu förlorat jobb och den vågen kan fortsätta. Har du inte en bra buffert när det väl händer kan det bli förödande, dels för dig själv men också för samhället.

Själv är jag tveksam på om jag någonsin kommer få ett lika bra läge att köpa aktier än under krisen vi befinner oss i nu. Därför vill jag spara det jag kan för att kunna trycka in så mycket som möjligt. Folk får gärna kalla mig Joakim Von Anka, men jag köper hellre aktier i dessa tider än avnjuter Take Away mat.

Är det någon period i mitt liv som jag verkligen vill fokusera på “hundmånader” så är det nu!

0 0 vote
Article Rating
32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x