Vi vet att investerarens värsta fiende är en själv. Den näst värsta fienden borde dock vara lathet och att inte bry sig. Är du aktiv och orkar bry dig så finns det många kronor att spara, tro mig.

 

Jag har fått lite frågor om hur det gick med Yoghurten. Ni vet, den som exploderade i vårt kylskåp och som jag gick tillbaka till Willys med för att konfrontera personalen.

Kontentan av den sagan var att jag skickade in ett ärende till Arla och bara några dagar senare dök det in en check på 70 kr direkt i mobilen. Mycket bra gjort av Arla, hatten av!

För pengarna köpte vi 4 nya förpackningar Yoghurt som det aldrig blev något fel på.

 

Ytterligare ett närliggande exempel

Nyligen inträffade en ny incident. Coop hade billigt bröd och vi köpte en förpackning Hällakaka för 10 kr. Det är brödet som ni ser i bilden längst upp.

2 dagar innan bäst-före-datum insåg vi att brödet hade spår av mögel. Sambo KTM skrev då till företaget och några dagar senare hade vi två checkar på 30 kr vardera i brevlådan. 6 nya förpackningar bröd.

Jag tror att 90% av svenska befolkningen hade ryckt på axlarna, svurit lite, och sedan slängt skiten i soporna. Så ser vårt konsumtionssamhälle ut idag. Vi orkar inte, vi bryr oss inte…

Självklart säger jag inte att du strikt ska leva efter detta, för då blir du galen. Tänk däremot på din rätt och att företag oftast vill att du ska vara nöjd fortsatt kund.

Att vara lat är verkligen ingen genväg för att ta dig från 1 krona till 1 miljon.

Folk undrar hur i hela världen jag lyckas spara över 15.000 kr varje månad. Well, här har ni ett av många exempel.

22
0
Kommentera gärna :)x
()
x