Ok, jag kan väl vara ärlig med er och säga att min blogg inte är ”Galet Stor”. Däremot är det för mig en enorm prestation att ha gått från 800 sidvisningar per månad till över 60.000. Här är mina tips till hur du kan skapa en välbesökt blogg och öka dina passiva inkomster.

Den första tanken med bloggen var helt klart att öka mitt egna lärande om aktiemarknaden, för när du skriver så tenderar du att lära dig saker bättre (för vissa). Att sedan bloggen givit ett lyft rent ekonomiskt är givetvis ett plus i kanten.

Om du, precis som jag, har rätt svårt att påverka din egna lön så kanske det är läge att i stället generera lite inkomster vid sidan om? Vi vet alla att sparandet, tiden och avkastningen är nycklarna till en rejält stor portfölj och kan du öka ditt sparande successivt så gör det stor skillnad i långa loppet.

Här är mina 5 punkter till varför jag tror att min blogg blivit så stor:

 

Var kontinuerlig

Det här är kanske mitt viktigaste tips. Om dina läsare är vana att få nytt material presenterat varannan dag så är det viktigt att du inte bryter det mönstret.

Själv tar jag för vana att åtminstone publicera ett inlägg varje dag och har så gjort under ett års tid. Vill du nå riktigt långt får du vara beredd att publicera ditt material även de dagar då du hellre hade varit ledig.

 

Skapa bra, intressant och roligt innehåll

Lyckas du skapa intressant, läsvärt och kanske till och med lite roligt innehåll är chansen stor att du får behålla dina besökare. Varje dag har jag ca. 70% återkommande besökare och 30% nya.

Ingen vill läsa ett stycke på 20 rader för att sedan inse att det var helt onödigt. Använd underrubriker när du kan, släng in en liten rolig jämförelse och använd bilder frekvent. Tänk på att det inte är en bok som ska läsas.

Framförallt, skriv ofta inlägg som någon annan kan dra nytta av.

 

Var transparent och trovärdig

Med tiden bygger du upp din profil som många kommer att känna igen dig som. Själv har jag som mål att vara så transparent som möjligt och därigenom även skriva om det tråkiga som händer.

Självklart känns det trevligare att skriva om framgångar, och visst är det så att många vill framföra sin bästa sida. Jag tror att trovärdigheten för dig som bloggare ökar om du även skriver inlägg som reflekterar över dina dåliga dagar och dina lärdomar.

Exempelvis:

Jag mår fortfarande riktigt dåligt – om arvslotten

 

Skapa ett bra nätverk

Om du dessutom hela tiden försöker bygga upp ett stabilare och bättre nätverk bland andra bloggare ökar du din synlighet.

Här gäller det att tänka ”Ge mer än att ta”. Exempelvis försöker jag varje vecka framhäva andra bloggar som jag tycker gör ett enastående jobb och har märkt att jag får galet mycket tillbaka från dessa.

Hjälps ni åt att sprida varandras närvaro och förmedla varandras ord har ni stor chans att intressera fler läsare och bygga större bloggar.

 

Jobba dig genom även de svåra tiderna

För en tid sedan gick bloggen på semester, vilket fick till följd att många läsare försvann. Det handlar nog mycket om att jag här bröt mot punkt 1, vilket kanske är den viktigaste punkten.

Däremot gav jag inte upp och idag är bloggen grymt mycket större än vad den var tidigare.

Hela tiden hör du från stora företagare och framgångsrika personer att deras nyckel till framgång är att lära sig hantera även de svåra tiderna. För svåra tider kommer, tro mig.

Det kommer finnas lägen där du inte känner lust, men det handlar hela tiden om att pusha dig själv till att nå just dina mål.

 

Slutord

Att skapa min egna blogg är nog ett av de bästa besluten jag tagit. Förutom att det ger mig fantastiskt mycket mer lärdom så ökar det även mina ”passiva inkomster”, vilket får till följd att portföljen växer ännu stabilare.

 

Bloggar som Lyckats

Det finns många exempel på andra bloggare som lyckats nå till skyarna med tanke på antalet besökare. Mycket handlar om att försöka hitta din nisch och skriva med ditt hjärta kring det du älskar. MatochResebloggen.se är en av mina favoriter bland bloggar kring mat och resor och har lyckats väldigt bra inom sitt område.

27
0
Kommentera gärna :)x
()
x