Igår kom den dagen då jag, med liten sorg i hjärtat, gjorde mig av med alla aktier i Cloetta. Utdelningen är redan utbetald så jag passade på. Beslutet var tufft, men jag är ändå glad över vad jag gjort.

 

Bolagets fina tid kanske börjar nu

Först och främst vill jag påpeka att jag egentligen inte tvivlar på att bolaget kommer kunna prestera framöver. Tvärt om. Utsikterna kan vara goda nu när man gjort sig av med sin del i Italien och på så vis raderat en svag länk. Förvärvet av Candy King kan också ge goda effekter.

Bolaget presenterade en fin rapport för Q1 och oftast kan ju en god rapport resultera i flertalet goda rapporter framgent. Kanske sålde jag i sämsta läget?

Däremot passar bolaget inte in i min portfölj. Jag vill investera i stora bolag med fin utdelningshistorik och som jag tror kommer kunna höja utdelningen även framöver. Cloetta höjde inte den ordinarie utdelningen nu i år men gav förvisso en väldigt fin extrautdelning. Men för mig väger inte extrautdelningar lika tungt som en fin höjning i ordinarie utdelning..

Sedan har det varit mycket oroligheter i Cloetta. Det är bränder i fabriker där man aldrig kunnat tro skulle kunna uppstå en brand samtidigt som folk i ledningen säljer aktier. Det tillsammans med en högre sockerskatt i bland annat Norge gör att jag igår inte kände något sug till att köpa nya aktier. Om jag inte känner något sug till att köpa nya aktier, ja vad finns det då för värde att behålla bolaget?

Självklart är aktien upp 1,4% idag, men det är väl min vanliga tur antar jag 😀

 

Vinsten?

Jag kan väl säga som så att det inte blev någon makalös vinst för mig med detta förvärv. Sålde allt och skeppade väl in drygt 17.000 kr varav max 1500 var vinsten inräknat utdelningar som jag fått.

Det blev 44 kr i courtage för hela affären och jag hade nog tjänat på att byta från courtageklass Mini till Small (som lämpar sig för affärer över 15.000 kr). Däremot verkar det som att du max får byta 1 gång per månad och då jag oftast gör mindre affärer valde jag att stanna kvar.

 

Nu vet jag inte vad jag ska göra för pengarna. Jag gick in i Skistar men bara med några tusenlappar med förhoppningen om att kunna köpa ännu mer framöver.

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x