Spara, spara, spara. Vi kan aldrig få för mycket av det! Eller?

Som medmänniska är jag relativt sparsam. Med relativt menar jag att jag sällan går över lik för den extra kronan och aldrig frågat efter personalens lunchrester som Günther Mårder brukade göra innan han blev högsta hönset.

Det snålaste jag gjort är nog då jag åt så mycket på julbordet så jag blev tvungen att skjuta upp det igen, och sedan gick och åt efterrätt. (Jag vet, det är rätt sjukt men nog har även du gjort sjuka saker i ditt liv).

För mig finns det däremot några saker som jag sällan vill spara in på; saker jag helt enkelt unnar mig att lägga en extra peng på.

Dessa saker är:

Rakhyvlar

Rakhyvlar är en av de saker som kostar väldigt mycket samtidigt som du inte riktigt förstår varför det är så galet dyrt. Lite som bubbelvatten…

Jag är en av få förunnat som har en majestätisk skäggväxt men som inte vill ha skägg. Detta trots att det är populärt nuförtiden. Jag har testat lägga pengar på billigt skräp men det slutar oftast illa.

Minns att jag såg någon julfilm som liten om en man som blev tvingad att bli tomte då den nuvarande tomten dog. Han hade sådan otrolig skäggväxt att det växte ut redan minuten efter det att han rakade sig… Lite så känner jag mig. (Minns aldrig namnet på den där filmen)

Många kan dessutom köra med rakapparat men det har aldrig riktigt funkat för min del. Här är det dyra saker som gäller, helt klart! Gilette pro extra super 3D rotational gliiiide.

Mobil

Mycket tack vare sambo KTM snöade jag in på iPhone och där har jag stannat. Jag har aldrig den värsta modellen men köper alltid den näst senaste då en ny kommit.

Då jag använder mobilen rätt mycket till mitt aktieintresse och till bloggen tycker jag att det är ett helt okej område att lägga pengar på.

Schampo + balsam

Något sambon inte fattar är varför jag köper dyrt schampo när jag kan få tag i litervis på Ullared då vi är där en gång varje år.

Då jag alltid varit aningen fåfäng och tyckt om mitt hår vill jag här ha bra grejor. Många kanske påpekar att det bara är bluff och att det är helt ologiskt att betala så mycket för denna typ av vara, men jag går med en annan filosofi. Helt klart känner jag skillnad.


Kaffe

Nu tänker jag inte på färdigt kaffe som du köper på caféer för riktigt så lågt har jag inte sjunkit.

Självklart kokar jag mitt egna kaffe och jag är medveten om att den mängd jag tar in omöjligt kan vara bra. Tyvärr är jag en sån person som kan dricka en kopp kl 9 på kvällen och ändå somna :O

Jag undviker däremot att köpa Eldorados snabbkaffe utan vill helst ha något med lite mer kvalité. Zoega gillar jag skarpt. Försöker oftast att köpa detta på rabatt.


Träning

Jag löser gärna ett årskort på gymmet i stället för att springa utomhus eller träna hemma året om. Dessutom blir det en del kosttillskott hit och dit som inte heller är gratis.

Vill jag att min portfölj ska leva länge så måste även jag leva länge. Att träna är kanske den viktigaste nyckeln till ett längre liv.

 

Är det här saker som ni också lägger mycket pengar på? Eller har ni andra beteenden som omgivningen skulle uppfatta som slösaktiga?

 

 

 

23
0
Kommentera gärna :)x
()
x