Hoppas att er lördag börjat riktigt suveränt! För mig brukar lördagar oftast börja med att jag vaknar, kokar kaffe och sedan börjar skriva på något intressant inlägg som jag kommer publicera framöver.

Lite så man skulle vilja att alla dagar såg ut, oavsett måndag eller lördag.

 

ICA = Ullared?

Idag var det däremot lite speciellt då ICA fyller 100 år. Jag och Sambo KTM bestämde oss för att bege oss dit tidigt då det oftast är mindre besökare på lördag förmiddag. Idag var det dock annorlunda.

Antar att den gratis tårtan som ICA erbjuder drog mer folk än vanligt. Vi besökte även Willys som ligger i närheten för att handla deras lockerbjudanden (vi brukar göra så). Till min besvikelse som aktieägare av Axfood var det sjukt tomt med folk i butiken.

På ICA försökte kunderna hitta luckor i kundvagns-trafiken och personalen sprang runt med stressen i halsgropen. På Willys var det däremot stilla lugnt, lite som att en begravning hade ägt rum där tidigare.

Just Axfood och ICA är ju 2 aktier som många funderar på vilken som är mest värd att ha i portföljen, om de nu är värda alls…

 

Kaffe för en hel helg

Då både jag och sambo KTM handlade passade vi på att utnyttja bägge våra kort. Det blir därigenom 10 paket kaffe för 200 kr. Självklart väljer man Zoega’s då det är bland det dyraste, och godaste! Eller hur?

zoega kaffe handla

Det som är viktigt när du handlar är i alla fall att du försöker få mer rabatt än vad du betalar i pris. Samt att du köper varor som håller länge eller som du vet kommer kunna konsumeras innan utgångsdatum.

I det här fallet handlade jag för 160 kr och fick 164 kr i rabatt.

 

”Tack” Ica

Nu kanske många undrar över den konstiga rubriken. Det förstår jag till fullo.

Men saken är den att både jag och sambo KTM varit väldigt flitiga med kosten; dragit ner på sockret och försökt att äta nyttigare helt enkelt.

Det svåraste av allt är när det bjuds på gratis tilltugg enligt min mening. Jag är rätt bra på att undvika att köpa karameller och snask men när det är gratis blir det svårt. Spelar ingen roll om det är på jobbet, på ICA eller vart det än är. Sjukligt är det i alla fall…

Nu när jag ätit magen full av tårta vet jag exakt hur det kommer bli. Lite blir mer och när man väl fått in rutinen så sitter man där med göttepåsen i handen. Jag måste gå ut till 100% om kosten ska funka för mig, annars blir det svårt.

Därigenom ”tackar” jag ICA för den gratis tårtan idag. Kommer troligtvis kosta mer än vad det smakade 🙂

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x