Igår blev jag bjuden på årets första julbord. Det var mycket folk och bra stämning, precis som det brukar vara på julbord.

Är det något som pappa verkligen eftersträvade och som jag tagit efter nu när han gått i graven är hur man får i sig så mycket som möjligt av bordet. Minns att man som barn gick och hungrade hela dagen. Direkt man var vid kylen för att ta något att äta påpekade pappa att man allt skulle spara sig till kvällen. Det här är något jag tagit efter och nu för tiden sparar jag mig hela dagen för kvällens event, precis som pappa lärt mig.

Sedan är det ju viktigt vad man äter också. Själv fokuserar jag på patéer och lax i olika slag (finns oftast många olika). Det här är något som jag och sambon sällan äter och oftast slutar det med att jag tar 2 gånger av förrätten innan jag hugger in på huvudrätten, vilket oftast får bli revbensspjäll. Prinskorven och köttbullarna lämnar jag ute för att orka med annat.

Igår var det en mitt emot som poängterade:
”Oj, gick du och hämta en talrik till?!?”

Var beredd att säga att hon skulle hålla sig till sina tallrikar och jag till mina, men jag undvek det för stämningens skull.

När jag hade ätit klart var jag så sjukligt mätt och började må otroligt illa. Orkade ingen efterrätt så den fick utebli. Dock tilltog illamåendet och jag blev tvungen att gå och spy på toaletten… Jag skojar inte om jag säger att hela julbordet kom upp igen :/

Efter det kände jag ”hmmm, det vore kanske lite gott med efterrätt trots allt” 😀 Så gick och tog en kopp kaffe och en stadig bricka efterrätt.

Kalla mig sjuk eller helt dum i huvudet, det är helt förståeligt. Pappa hade då varit stolt om han levt det ska gudarna där uppe veta!

Hoppas att du inte satt och åt frukost när du läste det här, då får jag be om ursäkt 🙂

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x