Igår när jag parkerat min cykel utanför vår bostadsrätt så upptäckte jag ett större kuvert i brevlådan. Det var Svolders delårsrapport för det andra kvartalet som hade anlänt!

 

Just Svolder är lite intressant då de har brutet räkneskapsår. Årsrapporten kommer i september och utdelningen i november. Därigenom anlände Delårsrapport 2 igår.

Egentligen passade det här superbra. Jag menar, för bara några dagar sedan skrev jag om vilka investmentbolag som just nu har fin rabatt. Svolder var ett av investmentbolagen som fick äran att vara med i diagrammet.

 

Varför rapport i pappersform?

Idag är det så att du aktivt själv måste säga till bolaget om du vill ha rapporten ”rent fysiskt”. Så var nog inte fallet innan det att webben blev det självklara valet för information. Svolder väljer tydligen att skicka ut denna utan att du anmält ditt intresse.

Säga vad man vill om IT, men det är ändå rätt trevligt att få rapporten hem i brevlådan.

  • Du får en glad överraskning
  • Det är roligt att för en gångs skull bläddra lite snarare än att scrolla
  • Du kan ta med dig den till sängen för att undvika det blå ljuset från mobiler
  • Efter det att du läst den kan du i smyg lägga den i fikarummet för att få andra kollegor intresserade av bolaget
  • Du tar verkligen dig tid att bläddra lite och få lite mer information

Självklart finns det argument till att vi bör spara på skogen, och det argumentet har jag nog svårt att argumentera mot. Däremot kan gynnar det här mitt nya bolag Holmen som har hela 8% av din portfölj i Pappersindustrin.

För att ge tummen upp till Svolder så finns det inte mycket att klaga på i hur man utformat rapporten. Jag ÄLSKAR att man redan på första sidan får veta de största förändringarna samt vad aktiekursen och substansvärdet ligger på.

Innehav du får via Svolder

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x