Investmentbolag är inga nybörjaraktier, det har jag aldrig påstått och kommer aldrig att påstå. Det är däremot en fenomenal grund i din portfölj och idag valde jag att fylla på lite extra.

Det var egentligen igår morse som Latour kom med sin rapport för 3:e kvartalet 2018. Rapporten var enligt mig inge speciellt utan företaget låg i linje med många förväntningar. Idag dök det dock upp sänkta rekommendationer från behåll till sälj från Danske Bank Markets.

Jag köpte först ett knippe aktier när kursen idag var på ca -5%, och nu igen när kursen är på ca -8%. Dessa s.k. riktkursen kan få aktiens pris att vandra rejält, det tror jag ni också märkt. Själv har jag inte det som ett mått på köp och sälj.

Hur många var det inte av de allra största aktörerna som satte en riktkurs på H&M på under hundralappen nu innan de presenterade sin Q3 rapport? Ingen har facit, men för dig som är långsiktig kan du dra nytta av svängningarna som uppstår. Det har i alla fall jag gjort tidigare.

Latour är kanske det svenska investmentbolaget som har allra stiligast utdelningshistorik. Den kan du läsa mer om här:

Latour utdelningshistorik

 

Från januari till september 2018 har dessutom Latour givit en totalavkastning på 12,6%. Det är mer än vad min egna portfölj givit undre året. Genom åren har bolaget visat styrka och bjudit på en otroligt stabil och hög årlig avkastning:

Latours fenomenala avkastning

 

Med tanke på att Substansvärdet per aktie uppgavs vara 108 kr och kursen idag handlas till 104,3 kr så innebär det att rabatten enbart är ca 3,5%.

Har du också Latour i portföljen? Köper du också på liknande riktkurser?

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x