Tiden går fort när man tjänar pengar. Nu var det ett tag sedan jag gick in i Skistar och det får mig att fundera ifall mitt tokiga köp verkligen var så tokigt trots allt.

När jag skidade in i bolaget i maj 2018 så fick jag en hel radda med kommentarer där majoriteten skrev att det skulle vara mycket fördelaktigare att vänta till sommaren då kursen skulle gå ner. För så har det ju varit förut. Det kan väl omöjligt bli annorlunda nu?

Jo, nu blev det faktiskt annorlunda. Kursen har stuckit iväg och kanske får vi ytterligare fin info nu när Skistar kommer med sin årsrapport den 3:e oktober. Då får vi även se vad utdelningen blir, vilket alltid är grymt spännande.

Skistar passar ju ypperligt i en portfölj där du vill ha spridning på utdelningarna då denna kommer i december månad då mycket annat är kallt och eländigt.

På tal om utdelning så gick jag för en tid sedan igenom Skistars utdelningshistorik och det mesta so hade med utdelningen att göra. Den är väl kanske inte lika spektakulär som exempelvis Castellums, men det finns faktiskt en hel del guldkorn om vi kikar på bolaget under ett långt tidsperspektiv.

Skistar utdelning

 

Som vanligt lägger jag inte 100 timmar i veckan på att försöka hitta köplägen i ”billiga” aktier. Jag fokuserar snarare på att köpa bolag som jag tror kan prestera riktigt bra utdelningsmässigt under längre tid. Visst har jag haft fel ibland, men då har jag oftast sålt.

Det här med teknisk analys lägger jag inte heller hundratals timmar på varje vecka. Gjorde dock en teknisk analys av Skistar för en tid sedan. Den kan ni få användning av:

 

Vore riktigt kul att höra ifall ni också äger bolaget och om ni kommit upp i den magiska gränsen på 200 aktier som ger er rabatt på deras tjänster?

200 aktier är ju inte allt för mycket och själv har jag kommit 1/4 längs detta mål 🙂

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x