Realty Income annonserade i veckan om att man höjer utdelningen för 112 gången sedan bolaget gjorde sin debut på börsen 1994. Bland alla månadsutdelare som jag undersökt är det här troligtvis det mest säkra och bästa valet till dig som söker en säker utdelare i ur och skur.

Månadsutdelare i Sverige växer inte på träd. Vi har Cibus som kört månadsutdelning ett år nu samt SBB som inför månadsutdelning nästa år. I USA ser vi en helt annan situation och jag har ett par månadsutdelare i portföljen, varav Realty Income (O) är en av dessa.

Jag har tidigare nämnt många fördelar med frekventa utdelningar. Corona har dessutom infört ytterligare en positiv aspekt.

Många Svenska bolag slopade nämligen helt sin utdelning 2020 (räkenskapsåret 2019) och med tanke på att dessa enbart delar ut en gång per år så fick investerarna vänta till i år innan slantar trillade in på kontot. Flertalet av bolagen kände att man kunde börja dela ut rätt snart igen och månadsutdelning hade hjälpt oss investerare få tillbaka kassaflödet betydligt tidigare.

Realty Income är den perfekta kombinationen av högutdelare och utdelningshöjare. Dessutom har investerare fått 15,3% i årlig genomsnittlig avkastning sedan listningen 1994. Det går givetvis inte att jämföra med Svolder men är ändå helt godkänt.

Idag ligger direktavkastningen på 4,14%. Det här är såklart lägre än de 6,43% som rådde under Corona då jag köpte som mest aktier, men det scenariot var ju inte unikt för enbart Realty Income-

En risk är att inflationen nu ser ut att ta fart snabbare än tidigare. O har med råge kunnat öka utdelningen bättre än inflationen historiskt, något som givit dig ett prima inflationsskydd. Det kan bli svårt för O att fortsätta upprätthålla detta om inflationen stiger kraftigare.

Stora delar av O’s fastighetsportfölj är i icke konjunkturberoende branscher såsom apotek, dagligvaruhandel, närköp och lågprisbutiker. Det här är också en av enbart 8 REITs i USA med en A- kreditrating. Som du säkert vet innebär detta betydligt bättre förutsättningar och ränta på lån. Det finns en anledning att många Svenska bolag också strävar efter att få en så bra rating som möjligt.

 

Söker du mer info om Realty Income? Läs gärna min jämförelse med ett av Sveriges bästa utdelningsbolag, Castellum.

Realty Income eller Castellum?

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x