Kindreds aktie faller idag med ca 16% efter det att bolaget vinstvarnat för det 4:e kvartalet. Man beräknar att resultatet (ebitda) bör landa på 39 miljoner pund, vilket då är mycket mindre än de 50 miljoner som Factset tidigare förutspått.

Jag köpte ett gäng Kindred på nyheten med tron och vetskapen att det kommer vara stor volatilitet i spelbolagens förmåga att tjäna pengar. Den här gången var det bland annat ”kalendereffekten” för fotbolls VM som påverkat negativt då färre matcher spelades i kvartal 4 2022 jämfört med 2021. En speciell typ av påskeffekt med andra ord.

Man får helt enkelt svälja dessa nyheter och är du långsiktig ägare så är dagar som dessa fina köptillfällen.

Kindred har haft det kämpigt nu sista året. Från kvartal 1 till kvartal 3 så minskade intäkterna med 25% jämfört med 2021. En stor anledning är då Nederländerna där man har mer verksamhet än exempelvis Betsson.

Bolaget tvingades lämna den lönsamma nederländska marknaden i oktober 2021. Då infördes en ny spelreglering och initialt fick inte Kindred en licens. Men i juli var ansökningsprocessen klar och sedan dess har bolaget och dess varumärke Unibet gjort comeback på marknaden.

Utdelningen i år lär troligtvis inte bli någon munter läsning men redan nästa år beräknar Affärsvärlden att den kan landa på hela 7,5 kr tack vare att man återfått fotfästet i Nederländerna.

 

Kindred har genom åren inte varit en Telia-investering som stått praktiskt taget still. Har du varit långsiktig och trogen ägare så har du fått avkastning på dina slantar allt sedan 2005.

Kindred totalavkastning

 

Jag trotsar alltså nyheten om vinstvarning som kom idag och köper i stället fler aktier, i tron att 2023 kommer bli ett fint år för bolaget.

Idag har Kindred hela 34 000 ägare hos Avanza och det här är mitt nr 1 val när det kommer till iGaming och utdelning

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x